Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hamis holmik hajléktalanoknak

Hamis holmik hajléktalanoknak
Infovilág

A BBC News híroldalának beszámolója szerint több mint 1 millió font összértékű hamis ruházati terméket ajánlott fel jótékony célokra a skóciai Renfrewshire megye kereskedelmi hatósága. A védjegyjogi jogsértések miatt lefoglalt termékek között hamis Nike és Adidas márkajelzéssel ellátott lábbelik, valamint luxuscégek, így a Prada, Lacoste, Ralph Lauren, Hugo Boss és Calvin Klein logóival ellátott hamis ruhaneműk és ruházati kiegészítők szerepelnek.

A jogi eljárás lezárását követően a hamis termékeket általában megsemmisítik, de a brit jogszabályok lehetőséget adnak arra, hogy a jogsértő márkajelzések eltávolítása után a hatóságok jótékony célra ajánlják fel őket. Ebben az esetben a renfrewshire-i hatóság a His Church jótékonysági szervezetnek adományozza a hamisítványokat; az egyház hajléktalanok között fogja szétosztani a számukra rendkívül hasznos holmikat.

Marie McGurk, a megyei tanács tagja örömét fejezte ki, hogy a hamis termékek megsemmisítés helyett ily módon hasznosíthatók, ugyanakkor hangsúlyozta, a dolog jó oldala mellett nem szabad elfelejteni, hogy a hamisítás és a hamis termékek megvásárlása a szervezett bűnözést, és az olyan súlyos bűncselekmények elkövetését támogatja, mint a drog-, a fegyver-, sőt az embercsempészet.

Címkék