Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

EuShorts: filmfesztivál – minél több, annál jobb

EuShorts: filmfesztivál – minél több, annál jobb
Infovilág

Mivel sokan sokfélét szeretünk, az EuShorts rendezői arra törekedtek, hogy a lehető legváltozatosabb rövid kalandokat nyújtsák. Bemutatnak transzplantációs rockoperát (Szívdobbanás – Hjartslag), a nézők bekukkanthatnak egy apácazárda gonosz titkaiba (Lulu nővér – Sister Lulu), átélhetik, milyen lehet, ha az ember önmagától 91 centiméterre kénytelen élni az életét (Skhizein), vagy végigzongorázhatják egy bimbódzó szerelem ürügyén a filmművészet műfajait (1 fiú – 1 lány – Boy Meets Girl).

A vetített filmek között lesz az Oscar-díjas Játékország (Toyland), a Berlinalén díjat nyert Az új fiú (New Boy) is. És ha már élménymegosztásról van szó, akkor az ismertetésben nem szabad megfeledkezni a "felelősökről" sem. A fesztivál ideje alatt itt lesz a többi között Reto Caffi, az Oscar-díjra jelölt A vonal mentén (Auf der Strecke) rendezője, James Lees, a Kérj bocsánatot (Apologie Line) alkotója, valamint az Elizabeth Marre - Olivier Pont rendezőpáros, akiknek Manon az aszfalton (Manon sur le bitume) című rövidjét ugyancsak jelölte idén az Akadémia.

A fesztivál november 13-án, pénteken este nyolc órakor kezdődik, a nyitóvetítést egy egész blokknyi rövid horror, valamint a Lamantinok DJ szettje zárja. November 14-én, szombaton a Hammer of Gods és a kaliforniai Six Organs of Admittance fog fellépni a Toldi mozi nagytermében.

Címkék