Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kocsis Zoltánnal nyitja az évadot a Pannon Filharmonikusok

Kocsis Zoltánnal nyitja az évadot a Pannon Filharmonikusok
Infovilág

A Pannon Filharmonikusokat évadnyitó hangversenyükön a vendég-karmesterként eddig is együttműködő Kocsis Zoltán dirigálja.
 
„Hamar Zsolt lemondása váratlan és sajnálatos esemény, aminek van érzelmi olvasata, és van racionális erőtere; a zenekar vezetésének most ez utóbbira kell összpontosítania” – hangoztatta mai sajtótájékoztatóján Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója. A zenekar életében történt változás szakmai kompromisszumok nélkül kezelhető. A zenekar és a múlt évek stabil működése figyelmet érdemlő egységet kovácsolt szakmailag, az irányítást tekintve egyaránt.

„A zenekar szünet nélkül dolgozik tovább, és szorgalmas odaadással készül a következő fellépésekre, hiszen nagy feladatok és páratlan lehetőségek előtt állunk – mondta Horváth. – Ritka ajándék, amikor egy művészeti együttes koncerttermet avathat, amikor a munkájára más programok miatt is egész Európa kulturális közvéleménye odafigyel.”

A zeneigazgató hiánya egyenlő a vezénylő karmester hiányával. A Pannon Filharmonikusok teljes 2009/2010. évadjának programja ismert, és ezt maradéktalanul teljesíteni kívánja. Évadnyitó hangversenyén és a szeptemberi budapesti hangversenyén az első állandó vendégkarmesterként eddig is együttműködő Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok fő zeneigazgatója dirigál.

A múlt évek zenekarépítő munkájának köszönhetően stabil szakmai munkát végző alkotóközösség  tartása és ereje lehetőséget ad arra, hogy az új zenei vezető kiválasztása a szakma követelményei szerint, kapkodás nélkül történjék.

A szakmai minőség fenntartásában az új vezető karmester kine-vezéséig Vass András működik közre. Ő a Pannon Filharmonikusoknál végzett másod-karmesteri munkája mellett a Budapesti Fesztiválzenekarban Fischer Iván mellett is másod-karmesterként dolgozik.

Címkék