Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IFA, Berlin: a Samsung LED-tévéje a középpontban

IFA, Berlin: a Samsung LED-tévéje a középpontban
Infovilág

A Samsung-stand várhatóan a kiállítás legszínpompásabb látványossága lesz, ugyanis 128 LED-tévéből álló, gigantikus virágot formáló szoborral lepte meg a technika iránt érdeklődőket. A “digitális levelek” néven emlegetett high-tech virág nyolc, hatalmas szirmát egyenként két 55, hat-hat 46 és 40, valamint két 32 hüvelyk átmérőjű LED-tévé alkotja.

A LED-tv nemcsak technológiai újdonság, hanem üzleti siker is. A készüléknek köszönhetően a Samsung digitálimédia-üzletága történetében először meghaladta az egytrillió won negyedéves üzemi nyereséget. A DisplayResearch kutató ügynökség szerint a Samsung a világ vezető LCD-tv gyártója. A GfK kutató intézet szerint pedig a Samsung a maga 32,4%-os piaci részesedésével uralja az európai televíziós piacot.

A Samsung új kategóriát teremtett a televíziózásban: a legújabb 8000-es modell 200 HZ-es képfrissítéssel az első és második generációs LED tv-k sikerét viszi tovább. A LED háttérvilágítás előnye az elképesztő kontrasztarány, a keskeny kivitelből fakadó művészi dizájn, és a nagy energiamegtakarítás. Mindezen felül a kiterjedt hálózati kapcsolatoknak köszönhetően ezekkel a készülékekkel nem pusztán egy szép tv, hanem multimédiás szórakoztató-központ is. A Samsung forradalmi újítása éppen ezért számos elismerés és díj birtokosa: a többi mellett elnyerte a CES Innovation Award és IDEA 2009 díjat is, az egyik legtekintélyesebb technológiai fórum, a CNET UK pedig olyan tévének nevezte, “amibe egyszerűen szerelmes lesz az ember”. A LED tévék másik kiemelkedően fontos tulajdonsága, hogy a versenytársaik készülékeinél 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

Az idei EISA-megmérettetésen Európa legjobb WebMedia televíziója díjat kapott a Samsung UE46B8000-es típusú LED-televízió. A Samsung új LED-tévé sorozatában a háttérvilágításhoz alkalmazott LED-eket kifejezetten televíziózáshoz fejlesztették ki. A Samsung házon belül hozta létre és állította forgalomba a fehér színnel világító LED-eket, megelőzve a konkurenciát. Az eredmény: nagy energia- és költségmegtakarítás, lényegesen alacsonyabb hőtermeléssel és ragyogó színekkel.

Az „Internet@TV tartalomszolgáltatással a Samsung újraértelmezte a tévézésről eddig alkotott képet. A 8-as sorozat vezeték nélküli, illetve kábeles Ethernet kapcsolata segítségével egy gombnyomással elérhetők a YouTube-tartalmak, illetve hamarosan egy magyar szolgáltató legfrissebb hírei is. A képernyő alján megjelenő widget alapú kezelőfelület és görgetősáv segít a legfrissebb programok és tartalmak közötti szörfözésre. Az online szórakoztatáson túl ezek a készülékek lehetőséget kínálnak több eszköz egyszerű csatlakoztatására. Az USB-portok és HDMI-bemenetek révén zenelejátszók, videokamerák, fényképezőgépek és egyéb digitális multimédia-eszközök egyszerűen csatlakoztathatók. A készülékekbe integrált DVB-T/C MPEG4 HDTV Tuner megoldást kínál a magyarországi digitális földfelszíni műsorszórás vételére is.

Címkék