Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kezdődet a repülőgépfestés – új ruhát kap a Malév Q400-as

Kezdődet a repülőgépfestés – új ruhát kap a Malév Q400-as
Infovilág

Miután a legjobb tervek készítői személyesen is megismerkedtek az „új ruhára” váró repülőgéppel, nekiláthatnak ötletük, tervük tökéletesítéséhez és kidolgozhatják végleges festési pályázatukat.

A „repülőgép-mustrán” a pályázók mellett a zsűri tagjai is részt vettek. Kentau, díszlet és jelmeztervező, Zsótér László tervezőgrafikus, a Malév jelenlegi arculatának atyja, valamint Rúzsa Magdi énekesnő véleményével és szakmai tapasztalataival arra ösztönözték a különféle korosztályú és nemzetiségű pályázókat, hogy olyan tervet véglegesítsenek, amellyel a Malév méltón képviselheti majd Magyarországot.

Az utazóközönség és valamennyi érdeklődő szeptember végén tekintheti meg a húsz végleges pályamunkát a Malév honlapján, ahol szavazhat is az általa legjobbnak ítélt alkotásra. A legtöbb szavazattal jutalmazott terv készítője közönségdíjban részesül.

A zsűri végső döntésére pedig ezt követően, október első felében kerül majd sor, a Malév „LQDénese” (LQD lajstromjelű repülőgépe) pedig október végére áll új festésével a forgalomba.

A Malév regionális flotta-átalakítási programja szerint a múlt fél évben négy Q400-as repülőgép érkezett a légitársasághoz. A Malév a légiközlekedési iparág legújabb kihívásaira válaszul döntött a rövid- és középtávú forgalomra ideális, csendes, gyors, gazdaságos üzemeltetésű, környezetbarát Q400-as típus bevezetése mellett.

Címkék