Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Karintia: napfény, víz, hegyek, nyugalom

Karintia: napfény, víz, hegyek, nyugalom
Infovilág

Nyugalmat áraszt az iható vízű Wörthi-tó.Legyen szó hobbi- vagy sportúszókról, pancsolókról vagy a gumimatrac császárairól, a negyven, szigorúan ellenőrzött fürdőtó mindenkit hűsítő felfrissülésre csábít. A karintiai tavakon a vízi sportok széles választékából válogathatnak az üdülővendégek. A vízisízés, banánozás vagy a vízibiciklizés csak néhány a sok-sok kellemes, nyári elfoglaltság közül, ami ráadásul csaknem minden tóparti strandon űzhető. 

Nagyságának és az elsősorban az északi partra jellemző élénk éjszakai életnek köszönhetően a Wörthi-tó igazi prominensnek számít a karintiai tavak között. Az akár 27°C-ra is felmelegedő tó esetében az üdülővendégek szívesen lemondanak a nyugágyról és a törülközőről, inkább a vizet választják fő tartózkodási helyként. Az északi parton található parányi kis strandok feledhetetlen élményekkel csábítanak pihenésre.

Kitűnő kirándulóvidék: Rodach.A kínálat a kulináris finomságoktól a strand-röplabdapályákon át a csúszdákig terjed. A Klagenfurtban található strandfürdő Európa legnagyobb tavi strandja. A déli parton nyugodt légkör fogadja a fürdőzni vágyókat. A magányos tóparti tisztásokon és a nád között megbúvó idilli strandokon különösen jólesik a pihenés. Itt mindenki kedvére barnulhat (csak bekrémezve) a karintiai nap alatt. A vendégek szép barnára sülve és a kellemes esti levegőnek köszönhetően könnyed nyári ruházatban célozhatják meg az éttermeket, a szórakozóhelyeket. Az északi parti településeken egymást érik a divatos lokálok, hangulatos bárok és trendi diszkók. A Wörthi-tó partján, Veldenben vagy Pörtschachban könnyen megeshet az emberrel, hogy az éjszakából észrevétlenül nappal lesz.

Aki szeretne elmenekülni a nyári forróság elől, de mégsem akar teljesen lemondani a nyárról, az a legjobban teszi, ha visszavonul a hegyekbe.Az alpesi nyár csodás alternatívát kínál a vendégeknek, hogy a tavak partján kialakuló nyüzsgéstől távol pihenhessék ki magukat. Karintia egyedülállóan változatos hegyvidékekkel csábít felüdülésre, ahol a tapasztalatlan és a gyakorlott túrázók egyaránt találhatnak számukra ideális terepet. A túraútvonalak falusi parasztházak és zöldellő alpesi rétek mentén vezetnek, vagy lankásabb hegyhátakon, mint például a Saualmon vagy a Koralmon. Az útközben megfáradt túrázókat karintiai finomságokkal csábítják pihenőre a hangulatos menedékházak.


A kiadós karintiai uzsonna házi készítésű szalonnával, szalámival és alpesi sajttal kellő energiát ad a túra folytatásához. Az alpesi réteken legelésző tehenek kolompjainak tompa hangja újra és újra emlékezteti a túrázókat arra, hogy a hétköznapok messze lent maradtak a völgyben. A karintiai nyár igazán különleges élmény. Még a helybéliek sem nagyon utaznak el nyáron külföldre, hiszen ilyen változatos kínálatot nehéz másutt találni.

Európa egyik legszebb állóvize: a Millstätti-tó.Nem csupán a Wörthi-tó körül várják nagyszerű üdülési ajánlatok az vendégeket. Az egész tartományban könnyed nyári hangulat uralkodik. A dél-karintiai Klopeinersee amellett, hogy Ausztria legmelegebb tavának számít (28°C), lélegzet-elállító természeti környezettel is büszkélkedhet. Ebben a régióban ráadásul nemcsak a vízi sportok kedvelői találhatják meg számításaikat, a teniszezőkre és golfozókra is nagyszerű ajánlatok várnak. A tó körül bárok és strandkávézók segítenek megteremteni az üdüléshez elengedhetetlen jó hangulatot. A szomszédos Turnersee beépítetlen partvonalának és természetesen strandjainak köszönhetően első osztályú választás az ínyencek számára.

Nagyszerű élmények várnak itt a csónakázás, a horgászás, de még a madarak kedvelőire is, mivel a Turnerseenél elterülő madárpark több mint 1000 állatfajával igazi ritkaságnak számít. 

Címkék