Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Suha György a tb. konzuli testület elnöke

Suha György a tb. konzuli testület elnöke
Infovilág

A szervezet új vezetője a tanácskozás után kijelentette: új alapokra kell helyezni az együttműködést a Külügyminisztériummal, és a nemzetközi jog adta keretek között mielőbb látványos eredményeket kell elérni a tiszteletbeli konzulok tekintélyének a növelésében. Suha kiemelte: „a testület sajátos jogállása a hagyományos érdekvédelmi funkciók mellett segítség is a magyar hatóságok számára”.

Az új elnök mielőbb személyes találkozót kezdeményez a külügyi tárca vezetőjével és bízik abban, hogy az Európai Konzuli Szövetség (FUECH) márciusra tervezett, budapesti elnökségi ülése előrelépést lehet a félreértések tisztázásában.

Jelenleg 42 ország képviseletében 51 tiszteletbeli konzul dolgozik hazánkban, többségük rezidens nagykövetség hiányában küldő országuk egyetlen képviselője Magyarországon. Munkájukat a Konzuli Kapcsolatokról szóló 1963-i Bécsi Egyezmény alapján végzik.

Dr. Suha György főiskolai tanár, Gambia tiszteletbeli főkonzulja 1964-ben született Budapesten, és tíz éve dolgozik tiszteletbeli konzuli tisztviselőként. Jelenlegi munkaköre is küldő országához köti: ellátja Gambia állandó képviseletét az ENSZ bécsi központja és más nemzetközi szervezetek mellett, szakterülete a szub-szaharai Afrika politikája.

Címkék