Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

HoloVizio 3D megjelenítő LG-vetítőkből

HoloVizio 3D megjelenítő LG-vetítőkből
Infovilág

Az LG Electronics projektorának átdolgozásával kiépített HoloVizio 3D kijelző egy 110 cm-es képernyőnek megfelelő holografikus ernyőn megvalósuló térbeli mozirendszer, amelyben a 3D alakzatok és videók a képernyő előtt és mögött jelennek meg. Így a valós tárgyakhoz hasonlóan a HoloVizio-val vetített tartalmak mögé is tekinthetünk, ami igazi, élvezhető térbeli hatást nyújt.

A HoloVizio 3D alakzatainak, képeinek megjelenítéséhez az LG HS101 mobil projektoraból kialakított egységek vetítik a 3D képet. A könnyű és vékony projektor LED-lámpái növelik a színtelítettséget és -mélységet, és a normál izzókkal ellentétben cserélni sem kell őket. A LED-izzók ultragyors fénypulzálása révén a homályos színek élesebbek.

A rangos európai kutatási ICT-projekttámogatásban részesülő magyar Holografika Kft. tevékenysége a társaság által szabadalmaztatott 3D kijelző-technológia köré épül. A vállalat háromdimenziós kijelzői a jövőben a 3D televíziózás alapjául is szolgálhatnak. A HoloVizio-n vetített térbeli képek nemcsak szemüveg nélkül, több látószögből élvezhetőek, de életszerűségük miatt egyidőben több nézőnek is ugyanazt az élményt adják. A technológia további nagy előnye, hogy a nézők nem szenvednek a más technológiák esetén sűrűn előforduló szemfáradástól, fejfájástól és egyéb terhelésektől.

A HoloVizio a 3D-s televíziózás tökéletesítésén túl sok más mellett az orvosképzést is forradalmasíthatja, hiszen segítségével a 3D-s röntgenfelvételek térben jeleníthetők meg, kinagyíthatóak, forgathatóak, ezáltal egyszerre több néző számára is könnyebben elemezhetők.

Címkék