Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Versenypályázat társadalmi vállalkozások fejlesztésére

Versenypályázat társadalmi vállalkozások fejlesztésére
Infovilág

A program kiemelt fontosságú, mivel felhívja a figyelmet az olyan új típusú vállalkozásokra, amelyek a profitcélok mellett valamely égető társadalmi probléma megoldását is célozzák. Emellett támogatást kínál az ilyen típusú vállalkozások számára annak ellenére, hogy az üzleti szektorban tevékenykednek, a helyi közösségek fejlesztését szolgálják – a többi között munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, természetvédelmi tevékenység, illetve a víz vagy a levegő minőségének javítása révén.

Batara Sianturi.Batara Sianturi, a Citibank Europe plc magyarországi vezérigazgatója elmondta: „Ez az új program a magyarországi kisvállalkozások fejlesztését célozza, szakmai és üzleti tanácsadást és ismereteket biztosítva számukra partnerszervezetünk, a NESsT szakemberei és a Citibank önkéntes dolgozói által. A három legjobb üzleti tervet benyújtó kisvállalkozást a Citi Alapítvány jóvoltából egyenként tízezer dolláros díjjal jutalmazzuk, hogy továbbfejleszthessék társadalmi vállalkozásukat, hiszen ezek jelentősége napjainkban egyre nő azáltal, hogy úgy teremtenek új munkahelyeket és úgy ösztönzik a gazdasági növekedést, hogy közben óvják a természetet.”

A tízhónapos program a NESsT nonprofit társadalmi vállalkozások fejlesztése területén immár 10 éve végzett tevékenységére épít. A NESsT meglévő tapasztalatát és módszertanát e program keretében kiterjeszti az üzleti szektorban tevékenykedő társadalmi vállalkozásokra is.

Az üzleti szektorban tevékenykedő tizenöt társadalmi vállalkozás nyer meghívást az átfogó üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programba, amely megfelel a pályázati feltételeknek és sikeresen pályázik február 16-ig. A program a Citi Alapítvány támogatása és a Citibank dolgozóinak önkéntes munkája révén valósulhat meg.

A részt vevő vállalkozások a piackutatás és piacelemzés, a marketing és márkaépítés, a működés és menedzsment, a pénzügyi menedzsment, valamint a társadalmi célok elérése területén fejleszthetik ismereteiket és képességeiket. A program végeredménye egy ezeket a szempontokat tartalmazó üzleti terv lesz. Ezenkívül a résztvevőknek lehetősége nyílik üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, melynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei, illetve ingyenes promóciós lehetőséghez is jutnak a NESsT marketingcsatornáin keresztül. A NESsT és a Citibank 10 ezer dollár összegű díjjal jutalmazza a három legjobb üzleti tervet készítő vállalkozást.

Az érdeklődő vállalkozások a NESsT honlapjáról letölthető pályázati anyag elektronikus úton történő beküldésével jelentkezhetnek legkésőbb február 16-ig. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozásokat meghívják az első, márciusi képzési napra.

A NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást olyan társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén, amelyek javítják a civil szervezetek pénzügyi fenntarthatóságát és növelik társadalmi hatásukat. Mióta 1997-ben megalapították Budapesten, a NESsT több száz társadalmi vállalkozásnak nyújtott pénzügyi és üzletviteli tanácsadást, illetve mentori támogatást a világ 40 országában. A NESsT-nek jelenleg Budapesten, Santiagoban (Chile), Limában (Peru) és Kaliforniában (USA) működik irodája.

Címkék