Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hárommilliárd a betegellátás fejlesztésére – Szentendre 700 milliót kap

Hárommilliárd a betegellátás fejlesztésére – Szentendre 700 milliót kap
Infovilág

„A sikeres pályázatnak köszönhetően korszerűbb, modern rendelőt tudunk építeni” – kommentálta dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere az eredményeket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közép-magyarországi Operatív Programjának (KMOP) részeként több tucat város nyújtott be pályázatot egészségügyi fejlesztések finanszírozása végett, azonban végül Szentendre, Abony, Érd és Pest megye osztozhat a több mint hárommilliárd forintos támogatáson. A beruházások kivitelezéséhez szükséges összeg nagy részét – Szentendre esetében például a 90 százalékát – fedezi az odaítélt támogatás. Ennek megfelelően Szentendre egészségügyi központjának fejlesztésére 700 millió forint támogatás jut.

„Ha az önkormányzatnak teljesen önerőből kellene finanszíroznia a rendelőintézet korszerűsítését, az minden szentendreinek több mint harmincezer forintjába kerülne. A pályázatnak köszönhetően tovább építhetjük városunkat azért, hogy az valóban „megújuló” legyen. A fejlesztések befejezésével Szentendre a kistérség megújult egészségügyi központjaként fogadja majd a város vonzáskörzetében lévő tizenkettő település lakóit” – reagált Dr. Dietz Ferenc, a kulturális vonzerejéről ismert város polgármestere a kedvező elbírálás hírére.

Köztudott, hogy a magyarok akár öt-tíz évvel is kevesebb ideig élnek, mint nyugat-európai társaik. Bár az egészség megőrzése elsődleges cél, a tendencia megváltoztatásában a színvonalas betegellátás is kiemelt szerepet játszik. A közép-magyarországi térségben négy önkormányzat most erre kapott lehetőséget. A támogatásból jellemzően új szakellátások bevezetését (mammográfia, allergológia), létesítményeket és a műszerpark korszerűsítését tervezik a városok. A korszerűsítés következtében kényelmesebb és gyorsabb gyógyulásra számíthatnak a régió lakói.

Címkék