Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Primergy RX600: a világ leggyorsabb szervere

Primergy RX600: a világ leggyorsabb szervere
Infovilág

Az első hely visszaszerzésével az FSC bizonyította, milyen előnyökkel jár a szabványos SPECweb2005 benchmark alkalmazása az adatközpontba szánt webszerverek teljesítményének optimalizálására. A legfrissebb eredményeket a Fujitsu Siemens Computers Paderbornban (Németország) működő benchmark-laboratóriumában mérték. A Primergy RX600 S4 eredménye minden eddigi csúcsot felülmúlt a szerverkategóriára jellemző szoros versenyben.

A SPECweb2005 három különféle terhelési forgatókönyv alapján méri a statikus és dinamikus oldallekéréseket teljesítő webszerverek teljesítményét. A Primergy RX600 S4 szerver 47 504 pontos SPEXweb2005 eredményt ért el hivatalos tesztlabor-kürölmények között. Ez a teljesítmény jócskán felülmúlja az egyik USA-beli szerverszállító korábbi 43 854 pontos rekordját.

A világrekorder Primergy RX600 S4 alkotóelemei: 4 hatmagos Intel Xeon X7460 (Dunnington) processzor, 64 GB memória és 4 négyportos Intel PRO/1000PT Gigabit Ethernet vezérlő. A szervert öt 2,5”-es belső SAS-merevlemezzel szerelték fel az operációs rendszer és a webszerveres naplófájlok tárolására. A munkaterhelés támogatására 48 db 3,5”-es külső SAS-merevlemezt használtak 4 FibreCAT SX40 tároló alrendszerbe rendezve és egy LSI MegaRAID SAS8880E PCIe lemezvezérlővel összekapcsolva.

* Benchmark: szoftver- és hardvereszközök, valamint komplett rendszerek effektív teljesítményének meghatározására alkalmas program. A benchmark-programok lényegében nem csinálnak mást, mint megmérik, hogy egy előre meghatározott műveletsor elvégzéséhez mennyi időre van szükség a tesztelt környezetben, és ez alapján következtetnek annak effektív teljesítményére. Az, hogy a benchmark-programok által jelzett különbségek mennyire relevánsak a tényleges felhasználás során attól függ, hogy a program által a tesztelés alatt végzett műveletek jellemzői milyen közel állnak a valós életben is futtatott alkalmazásokéihoz.

Címkék