Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már másodszor Gundel Takács Gábor a legnépszerűbb tévés sportriporter

Már másodszor Gundel Takács Gábor a legnépszerűbb tévés sportriporter
Infovilág

Puhl Sándor.Az UPC-díj átvételekor jegyezte meg Puhl Sándor (négyszer választották a világ legjobb futballbírójává!) a pályaváltásával kapcsolatosan, hogy "évtizedekig rólam mondtak különféle véleményeket a tévékben, most viszont én tehetem ugyanezt – persze másokról. Élvezem ezt a szerepet, ami egyébként meglehetősen kényes és különleges felelősséggel jár. Miközben megkísérlem a nézők véleményét is alakítani, aközben mindvégig mértéktartónak és hitelesnek kell maradnom. Mindenekelőtt hitelesnek – húzza alá a sportember. – Soha egy pillanatra sem szabad megvonni a nézőtől a saját véleménye kinyilvánításának a szabadságát. A csapatáért, a sportért rajongó szurkoló egyébként mindig kulturáltan nyilvánít véleményt".

Gundel Takács Gábor.Gundel Takács Gábor (vannak, akik így emlegetik: Dzsí-Tí-Dzsí) büszke arra, hogy ott lehetett a Sport-tévé alapításánál, és kezdettől arról a képernyőről is közvetíthet, még akkor is, ha éppen más csatornákhoz köti a szerződése. Főnökei mindig tiszteletben tartják a kötődését, és ő így érzi jól magát. Egyebek között szóba hozta a tévés sportújságíró, hogy a szakma folyamatos fejlődésre kötelezett, ugyanis az interaktív televíziózás korában (miközben kamerák tucatjainak felvételei  mutatják be akárhányszor a vitatható jeleneteket) a néző megállíthatja, visszajátszhatja a közvetítést, és saját szemével győződhet meg a tényekről, akár függetlenítheti magát a sportközvetítés krónikásától...

Szűcs László, az UPC sajtókapcsolati igazgatója elmondta, hogy a cég anyavállalata ötödik alkalommal az idén végeztette el a pán-európai televíziós felmérést. (Az előzőkről az Infovilág is beszámolt.) Az európai nézőközönség tévézési szokásait kutató felmérések során (a Research International vezető nemzetközi piac- és közvélemény-kutató intézet közreműködésével) megvizsgálták már a karácsonyi ünnepek alatti tévézési módokat, a hír- és tájékoztató műsoroknak a nézők által érzékelt hitelességét, a kereskedelmi és közszolgálati csatornák illetve az egyes műfajok kedveltségét, valamint a szülők hozzáállását gyermekeik tévé előtti ücsörgéséhez.

Az idén, a lakosság folyamatos elöregedésére tekintettel, arról kérdezték 12 európai ország mintegy hatezer nézőjét, hogyan fogadják az olyan, tévézést segítő kiegészítő szolgáltatásokat, mint a feliratozás és jelelés siketek és gyengénhallók számára, illetve milyen újítások könnyíthetnék meg számukra a tévénézést most és a későbbiekben. A pán-európai felmérés arra is választ keresett, hogyan vélekednek a nézők az egyre gyarapodó orvosi sorozatokról és magazinműsorokról. A vizsgálat eredményét, az összesítéseket követően, heteken belül nyilvánosságra hozzák.A vizsgálatok során minden alkalommal arra is rákérdeznek a Research International munkatársai, hogy az egyes országokban kik a legkedveltebb műsorvezetők. Ahogy a 2006-i felméréskor is bebizonyosodott, a mozi- és dokumentumfilmek mellett Európa-szerte mindenütt a hír- és sportműsorokat nézik az emberek a legszívesebben, ezért mindig a legnépszerűbb hírolvasókat és sportriportereket keresik a vizsgálók.

Címkék