Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ország karácsonya: 40 ezer látogató, tízezer gyerek a mikulásvonaton

Az ország karácsonya: 40 ezer látogató, tízezer gyerek a mikulásvonaton
Infovilág

Összességében 40 ezren látogattak ki az ország karácsonyára az Országháza elé, és mintegy 12 ezer gyerek – köztük 47 óvodai és iskolai csoport – látogatta meg Meseváros legfőbb nevezetességében, a mikulásházban a mikulást, és mintegy 2000 csoportképet készítettek vele. A másik legnépszerűbb program a mikulásvonat volt, amely minden hétvégén üzemelt, s amelyre több mint tízezer gyerek ült fel az adventi időszakban.

A rendezvény mérlege számokban: három hét alatt a több ezer gyerek és családja összesen 250 métert fogyasztott el a helyszínen „sütővonattal” sütött bejgliből. Megettek 40 kiló kolbászt, 3000 kürtőskalácsot, 60 kiló egyéb süteményt, a nagyobbak megittak 500 liter forralt bort és 300 liter forró teát, és feladtak négyszáz, saját képpel díszített egyedi bélyeggel ellátott képeslapot.

A rendezvénysorozathoz kapcsolódó internetoldalnak emellett a múlt három hétben 30 ezer látogatója volt, aki több mint 144 ezerszer töltötte le az oldalakat.

Az ország karácsonyát még különlegesebbé tette, hogy a kormány Együtt a fogyatékossággal élőkért! kampányának keretében, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének közreműködésével a siket gyerekek számára, jeltolmács segítségével tette élvezhetővé a rendezvénysorozatot.

Címkék