Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Még idejében szólunk: verseny az Európai Ifjúsági Károly-díjért

Infovilág

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány által meghirdetett verseny helyezettjei 5000, 3000, illetve 2000 euró támogatást nyerhetnek el olyan, már létező programokra, melyek előmozdítják a közös európai identitás és integráció gondolatát. Az Európai Unió 27 tagállamának nemzeti győztesei meghívást kapnak az Aachenben (Németország) 2009. május 19-én megrendezésre kerülő díjkiosztó ünnepségre.

A nyertes pályázatok példaként szolgálhatnak az Európában élő fiatalok számára, valamint segítik az európai és nemzetközi kölcsönös megértést. A szervezők főként gyakorlati példákat keresnek arra, hogy mi, európaiak hogyan tudunk együtt élni. A projektek irányulhatnak különféle ifjúsági események, csereprogramok megszervezésére, vagy közösségi léptékű internet-projektekre.

Tavaly a magyar Diákok Határok Nélkül program nyerte el az első Európai Ifjúsági Károly-díjat. Ennek köszönhetően minden évben több mint száz román, szlovák, magyar, ukrán és más országból származó középiskolás diák találkozik, hogy európai kérdésekkel foglalkozó vezetőképző foglalkozáson vegyen részt. A második és harmadik díjat egy brit és egy görög program részére ítélte oda a zsűri.

A jelentkezési lap és a díjjal kapcsolatos további információ az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának honlapján érhető el. A pályázatok benyújtásának határideje 2009. január 16.

Címkék