Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Árán felül venné meg a Microsoft a Yahoo!-t

Infovilág
A Microsoft Corporation ma bejelentette, hogy javaslatot tett a Yahoo! Inc. igazgató tanácsának a forgalomban lévő részvényeinek felvásárlására 31 dolláros részvényenkénti áron, ami hozzávetőlegesen 44,6 milliárd dolláros könyv szerinti érték. A Microsoft javaslata szerint a Yahoo!-részvényesek választhatnak a pénzbeli kifizetés vagy a Microsoft-részvények között; a teljes kifizetendő összeg fele készpénzből, másik fele Microsoft-részvényekből áll. A Microsoft javaslata 62 százalékkal magasabb, mint a Yahoo! 2008. január 31-i részvényárfolyama.

„Nagyon tiszteljük a Yahoo!-t, közösen még vonzóbb megoldásokat tudunk kínálni a használóknak, kiadóknak és hirdetőknek, miközben piaci helyzetünk jobb lesz, hatékonyabban versenyezhetünk az online szolgáltatások piacán. Véleményünk szerint kettőnk egyesülése minden eddiginél nagyobb értéket képvisel részvényeseink, az iparági partnereink és ügyfeleink számára pedig szélesebb választási és innovációs lehetőséget” – jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója.

„Az internet progresszíven átalakította életünket, vállalkozásainkat és még társadalmunkat is, a Yahoo! úttörő szerepet vállalt ebben a magas szintű szolgáltatásokkal és infrastruktúra kiépítésével. Ennek a két csapatnak az egyesülése lehetővé teszi, hogy közösen olyan új felhasználói élményt biztosítsunk ügyfeleinknek, melyeket egyedül egyikünk sem érhetett volna el” – ismertette Ray Ozzie, a Microsoft vezető szoftvertervezője.

Az online hirdetési piac nagy léptékben bővül; a 2007-ben 40 milliárd dolláros bevételű piac az előrejelzések szerint 2010-re közel 80 milliárd dollárt ér. Az iparág most érkezett el a konvergencia és konszolidáció pillanatához. Ezt a piacot manapság egy játékos uralja. A Microsoft és a Yahoo! közösen versenyképes választási lehetőséget kínál, miközben hatékonyabban szolgálja ki ügyfeleit, partnereit.

A Microsoft úgy véli, hogy a javasolt egyesülés megkapja az összes hatósági engedélyt és várakozásai szerint a javasolt tranzakció a naptári év második felében fejeződik be. A Microsoft elkötelezett, hogy szorosan együttműködjék a Yahoo! vezetésével, igazgató tanácsával és részvényeseivel ennek az ellenállhatatlan ajánlatnak az értékelési folyamatában.
Címkék