Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az IBM vízügyi központot létesít Amszterdamban

Infovilág
Tanácsadói, technológiai és kutatási tapasztalatára alapozva az IBM-központ segít a nemzetközi vállalat állami ágazatba sorolható ügyfeleinek a világ minden részén az alacsonyan fekvő tengerparti területek és folyó-deltatorkolatok továbbfejlesztett előrejelzési és védelmi rendszereinek kidolgozásában. A kezdődő éghajlatváltozással járó tengerszint-emelkedések és a szélsőséges időjárási események miatt bekövetkező áradás különösen nagy mértékben fenyegeti a tengerparti területeket.

A központ vezető szerepet fog játszani a holland kormány ma bejelentett árvédelmi-vízügyi programjának a megvalósításában: hollandiai vállalkozások, oktatási és kormányzati hivatalok képviselői fognak együttműködni az alacsonyan fekvő deltaterületek áradással szembeni védelmében.  

Első lépésben az IBM-központ fő célja az lesz, hogy továbbfejlesztett árvíz-előrejelző modellezéssel lássa el a holland kormányt és a katasztrófamegelőző hivatalokat. Az IBM intelligens érzékelők terén szerzett tapasztalatára fog támaszkodni, illetve a serious gaming technológiát és 3D-internet ismereteit fog hasznosítani, hogy valós modellezést és szimulációkat érjen el. Idővel a központ további vízügyi kínálatokat fog kidolgozni, amelyek az IBM ügyfelei számára a világ minden részén elérhetők lesznek.
Címkék