Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 9. Az év 130. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739412. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megjelent az Albacomp Activa LCD-televízió – a focivébé jótékony hatása a keresletre

Infovilág


A székesfehérvári vállalat Albacomp Activa márkanéven értékesíti HD kompatibilis LCD(folyadékkristály-kijelzős)-televízióit. A vállalat az idén félmilliárd forint forgalmat vár az LCD-tv-k értékesítéséből. A 82 cm-es Albacomp Activa LCD tévékészülék bevezető ára kis híján negyedmillió Ft.

A termék szervesen illeszkedik a gyár kínálatába, leginkább a digitális otthon középpontjába szánt Albacomp Activa MediaCenter PC-vel egészíti ki jól egymást a két készülék. Az Albacomp elképzelései szerint az ázsiai gyártású termékekkel szemben előnnyel indulnak a közeli piacokon az uniós gyártású termékek, ekként az LCD-televíziók is.

Az LCD televíziók piaca világszerte 20 millió darabra rúgott tavaly; hazánkban mintegy 30 ezret hoztak forgalomba. Remény szerint itthon az idén megkettőződik az eladott folyadékkristály-képernyős televíziókészülékek mennyisége. A keresletet növelő tényező az idei labdarúgó világbajnokság; a legnagyobb rajongótábornak örvendő sportág eseményei mindig látványosan növelik a tévékeresletet.

Az Albacomp ugyancsak a mai tájékoztatóján közzétette a 2005-i üzleti eredményeit. Tavaly a vállalatcsoport 17 milliárd forint, az Albacomp Rt. 14,5 milliárd forintos árbevételt könyvelt el. Előzetes adatok alapján az Albacomp Rt. üzemi eredménye 370 millió forint, ami 10%-os növekedést mutat a 2004. évhez mérten. Az Albacomp Rt. tavaly mintegy 37 ezer számítógépet értékesített: 7500-at az Európai Unió más országaiban, kis híján 30 ezret pedig itthon; a Magyarországon elkelt Albacomp-gyártmányokból 19 700 volt az asztali, 9500 a hordozható számítógép. Albacomp komputer-szerverből 340 kelt el tavaly.

Címkék