Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nagy árat kell fizetni a fogyásért

Infovilág


A gyártó GlaxoSmithKline cég Alli néven kívánja piacra dobni a készítményt, amelyet étkezés közben ajánlanak fogyasztani, és állítólag képes meggátolni a bevitt zsír egynegyedének felszívódását. Ez mintegy 150-200 kalóriát képvisel; a megkötött zsír a széklettel együtt távozik a szervezetből.

Az illetékesek ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy nincs szó csodaszerről. Egyrészt kiderült, hogy a gyógyszer szedésének idején valóban csökken a testsúly, mihelyt azonban abbahagyják a fogyasztását, a fogyókúrázók visszanyerik elvesztett kilóikat. Másrészt az eddigi vizsgálatok tanúsága szerint a gyógyszerszedők felénél gyomor-bélrendszeri mellékhatások jelentkeztek. Ezek közül talán a legkellemetlenebb, hogy a gyógyszer hatására nem mindenki képes visszatartani székletét, bélgáz kíséretében olajos végtermék darabka távozhat, amely foltot hagy a fehérneműn.

Valószínűleg óvatosan fogalmazunk, ha megjósoljuk: az orlistat (Alli) nem lesz túl népszerű. Hiszen ki örülne annak, ha bármilyen okból úgy jár, mint az új gyógyszer sok leendő fogyasztója...

Címkék