Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Különösen nagy szabadságot kínál gazdájának a Lenovo legújabb ThinkPad-je

Különösen nagy szabadságot kínál gazdájának a Lenovo legújabb ThinkPad-je
Infovilág
A Lenovo ma jelentette be két vadonatúj ThinkPad modelljét, amelyek „eddig ismeretlen magasságba röpítik” a világ legelismertebb noteszgépgyártója termékeinek teljesítményét és hordozhatóságát, miközben akár 11 órás folyamatos működést tesznek lehetővé.



Az Intel Centrino Duo platformra tervezett ThinkPad X60-as és T60-as modell használói a munkahelyüktől távol is zavartalanul dolgozhatnak, elérik e-mailjeiket, és csatlakozzanak az internethez WWAN-on át anélkül, hogy közben folyamatosan az akkumulátorok lemerülésétől rettegnének. Az új típusok kevesebb energiát fogyasztanak, mint bármelyik korábbi X- vagy T-szériás gép, akár 37%-kal megnövelve üzemidejüket.

Az Intel kétmagos processzorai tovább növelik a párhuzamosan végzett feladatok sebességét, lehetővé téve a használóknak, hogy több nagy erőforrást igénylő alkalmazást – például orvosi, mérnöki szoftvereket vagy vírusirtó programokat – futtassanak egy időben, amelyek más gépeket általában drámaian lelassítanak.

TÖKÉLETES HORDOZHATÓSÁG

A ThinkPad volt az első olyan, mindennapos használatra szánt notebook, amelybe 3G-s WWAN antennát építettek, mely lehetővé teszi a csatlakozást bizonyos szélessávú internet-szolgáltatásokhoz. A vezeték nélküli antennát minden típusban kikapcsolhatja a gép használója.

A gördülékeny csatlakozás céljából a ThinkVantage Access Connections 4.1 segíti a mobiltulajdonosokat, hogy egyszerűen beállíthassák az elérhető hálózatokat, sőt válogathassanak köztük. Így nagyban csökkenthető a technikai problémák megoldására irányuló telefonhívások száma és ezáltal költsége is. Az Access Connections 4.1 azon túl, hogy megkönnyíti a vezeték nélküli peer-to-peer összekapcsolódást, támogatja a WLAN, WWAN és a vezetékes kapcsolatot is.

ÁLLANDÓ KÉSZENLÉTBEN

A Lenovo új System Rejuvenation (rendszer-megújító) technológiája – amely a Rescue and Recovery (mentés és helyreállítás) csomag része – megszabadítja merevlemezt a teljesítménycsökkentő és számítógép-lassító digitális szeméttől. A szükségtelen fájlok, valamint a spyware és adware programok törlésével a Rescue and Recovery nagyban javítja a számítógép teljesítményét és gyorsítja a szoftverek futását.

TELJESÍTMÉNY ÉS HORDOZHATÓSÁG EGYBEN



A ThinkPad X60-as sorozat az új Intel Centrino Duo mobiltechnológiával (Intel Core Duo processzor és Intel Mobile 945 Express chipset), a 667 MHz-es FSB-vel és DDR2-es SDRAM-mal megnövelt teljesítményre képes. Az eddigi X-széria gépeihez képesti 37%-os energia-megtakarításnak köszönhető akár 11 órás üzemidejével az X60 a valaha volt leghosszabb akkumulátor-élettartamú ThinkPad noteszgép.

A nem egészen két és fél centi vastag és 2,2 kg tömegű ThinkPad T60 eddig elképzelhetetlen teljesítményével kelt figyelmet a könnyű gépek kategóriájában. A készülék roll cage belső fémvázának, légzsákszerű védelmet nyújtó aktív biztonsági rendszerének (Active Protection System) és a s rázkódásálló merevlemeznek is köszönhetően minden eddiginél ellenállóbb a környezeti hatásokkal szemben.

EGYMILLIÓ NOTESZGÉP UJJNYOMAT-OLVASÓVAL

A Lenovo hardver- és szoftveralapú biztonsági megoldásait kombinálva az integrált ujjnyomat-olvasóval, a ThinkPad bizonyos X60 és T60 modelljei a valaha volt legbiztonságosabb PC-k. Az integrált ujjlenyomat-olvasóval felszerelt ThinkPad-ek lehetővé teszik, hogy a felhasználók egyetlen érintéssel hozzájuthassanak jelszóval védett privát és pénzügyi információikhoz, dokumentumaikhoz és e-mailjeikhez, miközben azok mindenki mástól biztonságosan el vannak zárva.

Az integrált ujjlenyomat-olvasó a Lenovo széles körű biztonsági kínálatának részét alkotja, és azokon a gépeken érhető el, amelyeken telepítve van a Client Security Solution 6.0-s szoftver és a beágyazott biztonsági chip. Tavaly decemberben adta el a Lenovo az ujjnyomat-olvasóval felszerelt egymilliomodik ThinkPad-et, így a cég a világ legnagyobb, biometrikus PC-ket gyártó vállalatává lépett elő.

Címkék