Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új szerverek, szoftverek és szolgáltatások a HP-től

Infovilág
A HP nemrég jelentette be, hogy Integrity szerverei www.hp.com/go/integritywebevent és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek, háttér-rendszerek, hardver-szolgáltatások forgalma tavaly meghaladta az 1 milliárd dollárt. A számítástechnikai és háttértár-rendszerei, szolgáltatásai népszerűek a pénzügyi szolgáltatók, termelő vállalatok, távközlési szolgáltatók és állami szervek körében. A globális sikereken túl a HP Magyarország is új Integrity-ügyfeleket mondhat magáénak, mások között az Antenna Hungára Rt.-t, a Zeiss Hungária Kft.-t és a Békés Megyei Vízművek Rt.-t.

Az Integrity szervercsaládhoz kapcsolódó fejlesztéseket a gyorsabb Intel Itanium 2 processzorok, a kibővített üzemfolytonossági és katasztrófa-elhárítási szolgáltatások, új virtualizációs és operációsrendszer-képességek, gyorsabb processzorok jellemzik.

Az iparág első, Windows-környezethez kínált havidíjas, közmű jellegű árképzési megoldása és a HP új NonStop szerverátállási szolgáltatása, az OpenVMS és a Linux új változata teszi teljessé a kapcsolódó fejlesztéseket. Az OpenVMS-t futtató Integrity-szerverek megjelenésével minden vállalatnál gazdaságos módon, a megszokott operációs rendszer alkalmazásával lehet bevezetni új infrastruktúrát.

A HP az Integrity megoldásokat minden olyan vállalatnak kínálja, ahol kulcsfontosságú az informatikai rendszerek folyamatos, tervezhető, viszonylag olcsó működése, tehát már nemcsak a legnagyobbaknak, hanem a kis- és közepes vállalkozásoknak is! A HP Integrity-megoldások jobb teljesítményt, előnyös moduláris továbbfejlesztési lehetőséget és nagyobb rugalmasságot kínálnak az üzleti kritikus infrastruktúrák és a nagyteljesítményű számítástechnika, az ellátásilánc-kezelés, az üzleti intelligencia és az ERP területén – szól a HP üzenete.

A közép- és felsőkategóriás, 9 MB-os gyorsító tárral ellátott Intel Itanium 2 processzoros HP Integrity szerverek már a piacon vannak, a HP szándéka szerint ezek a berendezések a jelenlegi RISC-processzoros rendszerekkel kiszolgált piac vezető termékévé válhatnak, az új processzorokkal ezek a szerverek akár negyedével nagyobb teljesítményt is elérhetnek az Intel Itanium 2 6M processzoros rendszerekhez képest. Az új processzorok képesek egy rendszeren belül együttműködni a 6 MB-os gyorsító tárral szerelt Itanium 2 processzorokkal és a HP mx2 kétprocesszoros modulokkal, a meglévő Integrity szerverekhez „dobozon belüli” frissítések vásárolhatók. A szervercsalád valamennyi tagja támogatja a HP-UX 11i v2, a Microsoft Windows Server 2003, az OpenVMS és a Linux operációs rendszereket. Az OpenVMS v8.2 változattal a Linux 2.6 kernelre épülő SuSE Linux ES 9 jut támogatáshoz, az új OpenVMS változat közös forráskódot biztosít a HP Integrity és a HP AlphaServer rendszer-platformokhoz, így lehetővé válik, hogy mindkét platformon egyszerre vezessék be az operációs rendszer új fejlesztéseit. A vállalatok ezúton vegyes HP Integrity és HP AlphaServer node-okat alakíthatnak ki egy fürtön belül, közös Fibre Channel tárolóval. A HP-UX 11i alatt emelt szintű rendelkezésre állás, katasztrófa-elhárítási képesség áll rendelkezésre a HP Serviceguard, a HP Metrocluster és a HP Continentalclusters segítségével.

A HP Virtual Server Environment (VSE) fejlesztések újdonságai:

– az ágazat első Pay Per Use (PPU) programja áll rendelkezésre MS Windows környezethez;
– Global Workload Manager HP-UX 11i és Linux operációs rendszerhez a többrendszeres virtuális szerverkörnyezet támogatására;
– Secure Resource Partitions megoldás HP-UX 11i-hez az alkalmazásszám növelésére;
– HP-UX Workload Manager 3.0 a HP-UX 11i alatt futó egyrendszeres VSE kezeléséhez;
– HP Serviceguard frissítések HP-UX 11i és Linux rendszerekhez az Oracle és SAP rendelkezésre állás növelésére,
- kibővített rendelkezésre állási és katasztrófatűrési képességek HP-UX 11i-hez; a HP Metrocluster már 250 km-es távolságot is képes áthidalni, a HP Continetalclusters pedig már támogatja a „több elsődleges helyszín – egy közös átállási helyszín” konfigurációt.

A HP kidolgozta az ágazat egyik legrobosztusabb katasztrófa-elhárítási megoldását üzleti-kritikus Windows környezetekhez. A MS Windows Server 2003 alatt futó megoldás HP StorageWorks XP tároló tömbökkel és HP StorageWorks Cluster Extension XP szoftverrel gondoskodik az optimális adatvédelemről. Ezzel a megoldással a HP az ágazatban elsőként kínál olyan MS által tanúsított, földrajzilag osztott működésre alkalmas fürtöt, amely képes a 64 bites Windows alkalmazások futtatására.

A HP kétszeresére, 8 CPU-ról 16-ra növelte az Integrity szerverekhez kínált skálázhatóságot a Linux 2.6 kerneles SuSE Linux Enterprise Server 9 „production release” változatánál, rugalmas méretválasztással biztosítva a Linux nagyvállalati környezet előnyeit.

A HP további Itanium alapú szervercsaládokat fejleszt a nagy erőforrás-igényű, felső kategóriás számítástechnikai feladatok támogatására. Az Itanium-alapú NonStop szerverek következő generációjának szerkezeti modellje, a NonStop Advanced Architecture (NSAA) már Itanium technológiára épül, kibocsátása 2005 közepére várható.

Az átállást a HP

– előzetes értékeléssel (Evolution Assessment);
– átállás-tervezéssel (Evolution Planning and Design Service);
– NonStop szolgáltatással (NonStop Service Solutions)
segíti.

Az új HP Integrity-szerverek és a támogatott operációs rendszerek mindegyike egyszerűen csatlakoztatható a HP StorageWorks SAN-tömbökhöz, a NAS-rendszerekhez és a biztonsági mentést támogató szalagos tárolókhoz.

A HP StorageWorks IP Storage Router 2122-2RS2122 iSCSI tároló router és az MDS 9000 tároló hálózati modulok segítségével a HP egyszerűsített szerver- és tároló telepítést kínál Fibre Channel SA-hálózatok és Ethernet-alapú szerverhálózatok esetén. Ezek a termékek az IP-alapú adattárolási forgalmat úgy alakítják át, hogy az képes legyen együttműködni a Hp Fibre Channel SAN-tömbökkel, köztük a HP StorageWorks alapú Modular Smart Array, az Enterprise Virtual Array és az XP tárolótömb-családokkal.

A HP StorageWorks XP12000 Disk Array felső kategóriás lemezes tároló rendszer mentes az egyszeres meghibásodási pontoktól, problémamentes online skálázhatóságot és leállás nélküli online frissítési lehetőséget kínál, ennél fogva ideális megoldás a HP Integrity szerverek erőforrás-intenzív és kritikus alkalmazásainak támogatására.

Címkék