Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb “fotó-erőgéppel” kezdte az új évet a Canon

Infovilág
A Powershot A510 zoomtartománya megfelel a hagyományos, kisfilmes fényképezőgépek 35–140 milliméteres teljesítményének; a fényrekesznyílás nagylátószög esetén 1:2,6, távlencse-üzemmódban 1:5,5 – adja tudtul a japán gyártó. A kezdő (és sietős) fotográfusoknak nagy segítség lehet a 20-féle, előre programozott felvételbeállítás. Ezen túlmenően a használónak lehetősége van kézi beállításra is, pl. fehérszín-kiegyenlítéskor (=digitális kamera esetében a három színcsatornát, a vöröset, a zöldet és a kéket úgy igazítja egymáshoz, hogy a motívum fehér képrészei színfátyol nélkül jelenhessenek meg). Korrigálhatja a megvilágítást és a zársebességet is. A Powershot A510 hárompercnyi hangos mozgókép felvételére, rögzítésére is alkalmas.

Az utolsó felvétel addig látszik a megjelenítő képernyőn, amíg egy újabbat nem készít a gép használója. Ily módon a fotós tüzetesen megvizsgálhatja művét, és nyomban dönthet a tárolásáról vagy törléséről.

A Canon a Powershot-sorozat történetében első alkalommal kínálja masináját változtatható zoom-reflektoros villanófénnyel. A fényvető önműködően kicsinyíti a vaku fényszögét, ha az objektív távlencse-állásba kerül. A fényvető alkalmazkodása révén megnő a vaku hatótávolsága, és az eddiginél is jobban látszanak a távoli motívumok is.

A felvételek tárolására multimédia-kártya és SD-tárolókártya szolgál. A géphez külön kapható nagylátószögű és telekonvertáló, továbbá közelfelvevő lencse, valamint külön (kiegészítő) villanófény. Alkalmas a Powershot A510 víz alatti felvételek készítésére is, ha gazdája megveszi hozzá a 40 méter mélységig biztonsággal használható WP-DC 60 jelű házat, ami egyébként csaknem annyiba kerül, mint maga az alapgép, amelynek árusítását napokon belül megkezdik Európában. Ajánlott fogyasztói ára 229 euró.

A legújabb Canon “fotó-erőgép” dobozában tartozékként található egy meglehetősen kis teljesítményű, mindössze 16 MB-os MMC-kártya. A szoftvereket tartalmazó CD-ről számítógépre telepíthető a Canon Zoombrowser EX (Windows) és a Mac-szabványú Imagebrowser (képnézegető, -rendező és -archiváló program, továbbá a panoráma-felvételek összeállítására, a fotók nyomtatására és a képek feldolgozására szolgáló szoftver is.

Címkék