Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kellemes karácsonyi hír: a „Canon a digitális iskolákért” pályázatának legújabb győztesei

Infovilág
Határidőig 101 érvényes (29 iskolai és 72 egyéni pályázat) és egy érvénytelen pályázat érkezett. (E pályamunka készítői tévedésből egy évvel előbb küldték el anyagukat – természetesen jövő novemberben ismét benyújthatják pályázatukat.)
A pályamunkákat a honlapon – www.canon.hu/digitalisiskolak – is megtalálható értékelési szempontok szerinti előminősítés eredményeinek figyelembe vételével – december 15-én értékelte a pedagógiai, környezetvédelmi és informatikai szempontokat vizsgáló zsűri.

A kiírás feltételeinek megfelelő pályázatokat a zsűri tagjai egymástól függetlenül előzetesen is értékelték, a végső sorrend az egyes kategóriákban elért pontszámok összegzésével alakult ki.

„A hónap digitális iskolája” címet:

– Bács-Kiskun megyében a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskola nyerte el (a maximálisan elérhető 260 pontból 243-at kapott). Az értékelési szempontok egyes kategóriáiban elért pontszámaik alapján az iskola a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapja támogatásként: 30 000 ív másoló-nyomtató papír, iR 1600-as típusú, nagy teljesítményű digitális nyomtató-másoló berendezés 30 000 oldalig érvényes szervizszerződéssel. LVS2 típusú multimédia-vetítő, Canon MV600 típusú digitális videokamera, filmbeolvasásra is alkalmas 2 szkenner, 2 tintasugaras nyomtató, 3 digitális fényképezőgép. Az iskola 20 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatást is nyert.

– Budapest XI. kerületében a Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnázium 213 ponttal lett a hónap digitális iskolája. A pályázat egyes kategóriáiban nem érte el az ott felajánlott díjak elnyerésére jogosító minimális pontszámot, így a tanintézet a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapja támogatásként: 30 000 ív másoló-nyomtató papír, iR1270F típusú, nagy teljesítményű másoló-nyomtató berendezés 20 000 másolatig érvényes szervizszolgáltatással, LVS2 típusú multimédia-vetítő, filmbeolvasásra is alkalmas 2 szkenner, 4 tintasugaras nyomtató és 10 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatás.

A „Környezetvédelmi különdíjat” az előzsűrizés után díjazásra javasolt pályázatok értékelése után a bajai Türr István Gazdasági Szakközépiskola nyerte el, így az iskola 20 diákja vehet részt a Canon Hungária Kft. és a WWF Magyarország által közösen szervezett környezetvédelmi táborban 2005 nyarán.

A pályázatok értékelésekor a zsűri tagjai ezúttal is úgy találták, hogy több pályamű is díjazásra érdemes, ezért az eredetileg meghirdetett fődíjak mellett egy különdíj kiosztását is javasolták. A bizottság kiemelkedőnek ítélte a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium pályázatát. Jutalma: a Canon Hungária Kft. felajánlásának eredményeként egy videokamera és 2 digitális fényképezőgép.

„Az én digitális világom” egyéni pályázat eredményei

Az egyéni pályázat díjazottjait minden előzsűrizett pályamunka egyedi értékelése után választotta ki a zsűri. A pontozás végeredményeként az alábbi sorrend született:

I díj: Filus Norbert (Jánoshalma). Egyéni látásmódot tükröző fotó-kompozícióival érdemelte ki az első helyezettnek felajánlott PowerShot sorozatú digitális fényképezőgépet,

II díj: Zilahy Sarolta (Kecskemét). Különleges fotómontázsával Canon EOS 3000N típusú analóg fényképezőgépet és a hozzá tartozó objektívet nyert,

III díj: Vincze Attila (Kecskemét). Az iskolája számára készítendő emlékérem grafikai terveiért Canon Prima Zoom típusú analóg kompakt fényképezőgépet kap.

A díjakat az iskolai szünet után, januárban adják át.

Címkék