Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az online bűnözés ellen: Digital PhishNet – nemzetközi együttműködés a címlopások elkövetőinek lefülelésére

Infovilág
A phishing lényege, hogy a felhasználókat hamis webhelyre irányítják rendszerint más nevében írott (spoof) e-mailek segítségével, arra kérve őket, adják meg pénzügyi adataikat, például a bankkártyájuk számát és a jelszavukat. A csalók nem egyszer kémszoftvereket és vírusokat is letöltenek a felhasználók számítógépeire, hogy megfigyeljék internetezési-levelezési szokásaikat, és kárt tegyenek fájljaikban, merevlemezeikben.

Bár már léteznek olyan gazdasági csoportosulások, amelyek az adatlopással foglalkozó webhelyek azonosítására, a módszertani útmutatások, illetve a megtörtént esetek adatainak terjesztésére koncentrálnak, a Digital PhishNet az első olyan csoport, amely a bűnüldözők segítéségével mozdítja elő a phishing útján bűncselekményeket elkövetők elfogását, bíróság elé állítását.

A Digital PhishNet több iparág vezető szereplőit fogja össze. Közéjük tartoznak az Egyesült Államok legnagyobb bankjai, pénzügyi szolgáltatói, internet-szolgáltatói, illetve öt digitális kereskedelmi és technológiai vállalat. Az új szervezet együttműködik a legfontosabb amerikai és nemzetközi bűnüldözési hatóságokkal is. A Digital PhishNet támogatói közé tartozik a Microsoft, az America Online, a Digital River, az EarthLink, a Lycos, a Network Solutions, a VeriSign, az FBI, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC), az Egyesült Államok Titkosszolgálata (USSS) és az Egyesült Államok Postai Nyomozószolgálata (USPIS).

További információk: www.digitalphishnet.org; www.antiphishing.org.

Címkék