Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bekötötték a 200 000. ADSL-előfizetőt

Infovilág
A Matáv 2004-ben is nagymértékű beruházást hajtott végre a szélessávú internetezés elterjesztése céljából. Ennek eredményeként az ADSL-lel ellátott települések számát a Matáv megduplázta, ma már 350 településre jut el a szolgáltatás, és az év végéig további 25 település bekapcsolása várható. A Matáv ADSL-lefedettsége ezzel meghaladta a 75 %-ot. A Matáv szolgáltatási területén az internet-használók harmada ADSL-en keresztül éri el a világhálót, s az új lakossági ügyfelek közül egyre többen választják elsőként az ADSL-t az internet eléréséhez.

"Hamarosan bevezetjük a forgalomarányos ADSL-konstrukciót. Az idei eredményeinket látva, jó esélyünk van vállalásunk teljesítésére, hogy 2006 végére 400 000 ADSL-előfizető legyen Magyarországon" - jelentette ki Straub Elek, a Matáv Csoport elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: "Mindez nem valósulhatott volna meg az internetszolgáltatók aktív közreműködése nélkül, hiszen ennek az eredménynek az elérése közös siker, mely jól példázza, hogy csak a versenytársak összefogása, közös erőfeszítése révén valósulhat meg az információs társadalom Magyarországon".

A Matávnak jelenleg 16 ADSL-partnere van: Axelero, Drávanet, Enternet, eTtel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, Pantel, TV-NET, TvNetWork, T-Mobile, VIVAnet

Címkék