Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

21. századi telefonhírmondó: 06 20 INFO 958 – dodonai információ a szolgáltatás áráról

Infovilág

(A szerk megj.: A hírt kiadó PGSM többszöri érdeklődésünkre sem közölte, hogy „a normál hívás díjáért” hány percig hallgatható a rádió a rádiótelefonon… Sajnáljuk!)
Az online hallgatás mellett a hívó egy menürendszerben kiválaszthatja és meghallgathatja a hírrádió műsorából csak az őt érdekő hír- vagy információs blokkot is. Külön „fülére hívhatja” a legfrissebb (sport)híreket, gazdasági információkat, és mielőtt belevetné magát a csúcsforgalomba, meghallgathatja a legfrissebb közlekedési híreket. Reggel, öltözködés közben pedig segítséget nyújthat a megfelelő ruházat kiválasztásában a legfrissebb időjárás-jelentés, a nap megtervezéséhez hasznos információkkal szolgálhat az orvosmeteorológiai előrejelzés meghallgatása. Mindezek mellett az érdeklődők bárhol, bármikor lehívhatják az InfoRádió egyórás Aréna c. adásának előző napi, teljes adását is.

Az InfoRádió, amely már két éve a BBC stratégiai partnere, új szolgáltatását elsősorban azon rendszeres hallgatóinak kínálja, akik a munkájuk során éppen a hírrádió vételkörzetén kívül tartózkodnak, illetve azoknak, akik bárhol, bármikor várakozás nélkül azonnal friss híreket, vagy egyéb információkat akarnak hallgatni. A nyár folyamán a szolgáltatás a legfontosabb események híreivel bővül, így például külön menüpontban lehívhatóak lesznek majd a foci EB legfrissebb hírei, vagy augusztusban az athéni olimpiával kapcsolatos legfrissebb információk is.

Módos Márton, a hírrádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője kiemelte: „Az új telerádiós szolgáltatás segítségével a hallgató függetleníteni tudja magát a rádiós vételkörzet és a műsorrend szabta korlátoktól. Nyaralás közben vagy két tárgyalás között, itthon vagy külföldön, azaz bárhol és bármikor egy normál hívás díjáért közvetlenül hozzájuthat az őt érdeklő információhoz, anélkül, hogy bármi mást meg kellene hallgatnia.”

Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója hozzátette: „Az InfoRádió és a Pannon GSM tartalomszolgáltatási együttműködésével létrejött szolgáltatás egyedülálló a magyar piacon, és jól demonstrálja azt, hogy megfelelő technikai háttérrel a mobiltelefon alapfunkcióin kívül is milyen hasznos társ lehet az üzletben és a magánéletben egyaránt.”

A szolgáltatás induló menürendszere: A 06-20-4636958 tárcsázása után 1-es gomb: élő adás, 2-es: legutóbbi hírblokk, 3-as: közlekedési hírek, 4-es: időjárás jelentés, 5-ös: orvosmeteorológiai előrejelzés (csak hétköznapokon), 6-os: sporthírek, 7-es gazdasági információk, 8-as: az Aréna legutóbbi adása (4 blokkban). A 9-es menüpontba kerülnek majd fel az időszaki események hírei (foci EB, Olimpia, stb.)

Ha ezt Puskás Tivadar megérhette volna! Budapesten 1893-ban mutatkozott be a Telefonhírmondó, a telefon elvére épülő hangújság. Feltalálója Puskás Tivadar (1844–93) volt, aki a telefonközpontot is megalkotta.

* * *

A hiteles tájékoztatáshoz tartozik, hogy a Pannon GSM-től ma késő délután végre megérkezett a válasz a "normál hívás" díjával kapcsolatos kérdésünkre. "A normás hívás díjszabásával addig hallgatja az ügyfél (a rádiót), ameddig az adott hír időtartama tart, vagy ameddig az ügyfél meg nem szakítja a hívást. Az adott hívás tartama az ügyfél döntésétől függ."

Most már csak az a kérdés, hogy megéri-e esetenként és percenként díjcsomagnak és napszaknak megfelelően 30-89, bizonyos régebbi tarifacsomagok esetén 119 forintért rádiózni...

Címkék