Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orbán és Chuck Norris románcán röhög a világ

Orbán és Chuck Norris románcán röhög a világ

Amikor az „utcai harcos” Orbán Chuck Norris-szal találkozott” címmel a Die Presse arról ír, hogy úgy néz ki, itt egy férfibarátság indult be. A két emberben az a fő közös vonás, hogy szeretik Trumpot. A magyar politikus is úgy érzi, mint az amerikai elnök, mármint hogy rosszul bánik vele a média. Egyenesen azt fejtegette, hogy gyűlölik a liberálisok. Azután, amikor az autóban lazán beszélgettek, kiderült, hogy Orbán apja pont annyi idős, mint Norris. És nagyon igaz, amit még elmondott, hogy tudniillik nem az elitből, hanem egy kis faluból származik. Felcsút mégis futballakadémiát és 4500 személyes stadiont kapott. Hogy azután a vendég a TEK-edzését szuperlatívuszokban méltatta, az tipikus amerikai túlzás.

Az ugyancsak osztrák Der Standard két cikkében is foglalkozik Norris budapesti útjával. Az első: Chuck Norris jó vendégnek bizonyult Budapesten, Orbán pedig jó házigazdának. Személyes kocsikáztatta végig a korábbi színészt a városon, sőt, a végén még a terrorellenes egység felkészítését is megmutatta neki. Úgy minősítette a részvevőket, mint a legkeményebb fickókat, de már előtte is próbált személyes kapcsolatot kialakítani. Azt mondta, hogy 55 éves, vagyis pont annyi idős, mint Norris legnagyobb fia és a liberálisok utálják. Hogy kinek szólt az egész videó, azt nem lehet pontosan tudni. Bár a kormányfő halálra dicsérte Trumpot, ismertsége az elnök híveinek körében még igen csekély, ezért ők kiesnek célközönségként. Az sem éppen logikus, ha a magyar választókat akarta volna elkápráztatni. Ugyanis angolul beszéltek a felvételen. Így lehet, hogy végül mégiscsak egy új férfibarátságot próbáltak dokumentálni.  

A harcművészetek királyai vonzódnak a túlságosan is jobbra álló erős emberekhez írja ugyancsak a Der Standard. A videóból az derül ki, hogy a liberálisoknak nem tanácsos kimenniük az utcára, amíg Norris Európában van. De mi viszi rá amerikai B-mozifilmek jócskán levitézlett akcióhőseit arra, hogy autoriter keleti vezetőkkel smúzoljanak? Putyin egyfajta kulturális nagykövetként szerződtette Steven Segalt, a művész megkapta az orosz állampolgárságot. Na, jó, ő az aikido nagymestere, az államfő pedig 5 danos a cselgáncsban. Chuck Norrisnak nem kellene Budapestig utaznia, neki ott van Trump. De az elnök még nem jutott olyan messzire, mint orosz kollégája és Orbán. Esetében odahaza létezik olyasmi, mint demokrácia – ellenzék, kritikus sajtó, stb. De lesz ez még másként.

(A lapszemlerészlet eredetileg itt jelent meg.)