Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szárnyalókat díjaztak tizedszer Pegazussal

Szárnyalókat díjaztak tizedszer Pegazussal
Varga Péter

Tizedik alkalommal részesültek Pegazus-díjban a legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások: az idei jubileumi díjátadón a rangos elismerést összesen harminc, kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó társaság kapta meg. A vállalkozások képviselői ma este vehették át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió alapján ítéltek oda az adományozók. (Nyitó képünkön: Pegazus-szobor Rodoszon.)

A Pegazus-díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

Az idei díjazottak közös jellemzője, hogy a múlt két teljes évben kiemelkedő növekedést értek el, mintegy 30–30 százalékkal bővült az árbevételük; a feltörekvők körében ez az arány meghaladta az 42 százalékot. Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, jók a likviditási mutatóik. Körükben a legkülönfélébb iparágak képviselőit találjuk: élelmiszer-, gyógyszer-, építőipari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint gyógyászattal vagy éppen borászattal foglalkozó cégek.

Az idén is a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 kis- és középvállalatot ismert el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A leglendületesebben fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét térségenként (Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország) díjazzák. Az idei kitüntetettek itt megtekinthetők, tessék kattintani!