Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 1. Az év 122. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739404. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lovasterápiás verseny egészségi szűréssel és internettel Fóton

Lovasterápiás verseny egészségi szűréssel és internettel Fóton
(Tudósítónktól)

Ma reggel megkezdődött a XIV. nemzetközi és magyar díjlovas és lovasterápiás verseny Fóton. A háromnapos rendezvény védnöke és támogatója a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Az egyes versenyszámok házigazda-szerepét ez alkalommal is a szolgálat közéleti tagjai vállalták el.

Vasárnapig díjlovasok és sérüléssel élő olyan gyerekek népesítik be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központját, akik év közben lovasterápiában részesülnek, és most büszkén mutatják be a versenypályán, hogy mit sikerült megtanulniuk a terápiás fejlesztés által. Az egészséges sportolók és a sérült gyerekek három pályán, változatos versenyszámokban indulnak a díjakért. Ugyancsak ma rendezték a felnőtt magyar parasport bajnokságot. A gyerekek lovasterápiás versenyszámai vasárnap délutánig tartanak.

A gyerekeket és fiatalokat a kikapcsolódás mellett a már megszokott egészségmegőrző szolgáltatásokkal, ingyenes fogorvosi szűréssel és nőgyógyászati szaktanácsadással várta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza, illetve nőgyógyászati szűrőkamionja, így az élmények mellett az egészségtudatosság is kiemelt szerepet kap ezen a hétvégén. 

Ma délelőtt a Magyar Vöröskereszt fővárosi szervezete fóti iskolás gyerekeknek bemutatót tartott az elsősegélynyújtás alapjairól, illetve a gyerekek végigjárták az Élhető Jövő Parkot, ahol az  EnHome Zöldjárattal kiegészülve színes és interaktív műsor keretében vezették be őket a megújulóenergia-források világába. Először kapcsolódott be a rendezvénybe az Európai Unió Safer Internet Program (SIP – Biztonságos Internet Program), melynek magyarországi konzorciumvezetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.  SIP-oktatók mindhárom napon 9–17 óra között tartanak előadást az internet biztonságos használatról.

Az ingyenes rendezvénysorozat helyszíne az NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja (Fót, Vörösmarty tér 2.)