Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapest Music Expo: októberben újra

Budapest Music Expo: októberben újra
Infovilág

Szakmai és oktatási programokkal, előadásokkal várja a budapesti vásárvárosban az érdeklődőket a Budapest Music Expo. Október 5-től 7-ig, a Hungexpo 18 ezer négyzetméternyi területén több tízezer hangszert próbálhatnak ki ingyen a látogatók, és a rendezvény részeként rengeteg koncertet és hangszerbemutatót tartanak.

A kiállítás az F- és a G-csarnokban kap helyet, a szakmai és oktatási program önálló helyszínnel bővül. A kipróbálható hangszerek tízezrei mellett azt is megtapasztalhatják a látogatók, hogy hol tart manapság a hang- és látványtechnika. Nem beszélve a rengeteg dj-eszközről, lemezjátszóról, fülesekről, pultokról.

A kiállításnak a kezdetek óta szerves része a sok-sok hangszerbemutató és koncert. Fellép például az AWS, a Roy és Ádám Trió és a Salvus, hangszerbemutatót tart sok ismert hazai zenész mellett a Megadeth amerikai metal zenekar dobosa, Dirk Verbeuren.

A szervezők nagy súlyt fektetnek az idén a speciális szakmai előadásokra, melyek a hang és fénytechnika, a hangszigetelés, a keveréstechnika és önmenedzsment területét ölelik fel.

Először költözik ki egyszerre a három nagy jogkezelő szervezet, a zenészképző részeként pedig 13 zeneiskola települ ki standokkal és bemutatóórákkal a Hungexpóra. Lesz backstage akadémia, és bárki beülhet a pop- és élőzenés rocktörténeti előadásokra. Itt rendezik az „öröm a zene” országos tehetségkutató döntőjét is, illetve az idén is átadják a tehetségkutató díját a szakma legjobbjainak.

Mint mindig, most is ingyenesen látogatható minden program. További részleteket az eseményről ITT olvashatunk.