Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ABB megváltoztatná a világot

Az ABB megváltoztatná a világot
(Tudósítónktól)

A hazánkban is jelen lévő ABB vállalatot a 8. helyre rangsorolták a Fortune magazin „Change the World” („Változtasd meg a világot”) listáján. Az előkelő helyezés a svájci gyökerű nemzetközi cég azon sikeres törekvéseit díjazza, amelyekkel az ABB felgyorsítja a tiszta energiára és az elektromos hajtású járművekre alapozott közlekedés térnyerését.

A Fortune magazin szerint a ranglistával azokat a vállalatokat kívánják kitüntetni, amelyek fő üzleti stratégiájuk által meghatározott tevékenységeikkel kedvező hatással vannak a társadalomra. Azzal, hogy a Fortune magazin az évente összeállított, most negyedik alkalommal kiadott listáján az ABB-t beválasztotta a legjobb 10 közé, az ABB bejutott a legrangosabb vállalatok csoportjába. Az ABB érdemeként méltatták a vállalatnak az e-mobilitás melletti elkötelezettségét, amely függetleníti a globális gazdasági fejlődést a klímaváltozástól.

Az ABB, amelynek e-mobilitási termékkínálatában vonatok, buszok és hajók töltési és energetikai megoldásai találhatók; villámtöltőket fejlesztett ki autókhoz, amelyekkel 8 perc alatt 200 kilométer út megtételére tölthetők fel a járművek akkumulátorai. Az ABB máris jó 7000 villámtöltő állomást telepített világszerte, ezáltal sok millió liter benzint lehetett megtakarítani.