Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Óránként 34 androidos készülék tűnik el világszerte

Óránként 34 androidos készülék tűnik el világszerte
(Tudósítónktól)

Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megőrizzék a szép emlékeket. Sőt, a Kaspersky Lab által készített kutatás szerint az emberek majdnem ötödének (18%) a legfontosabb adatai a készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További 28% azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák a készülékeiket, akkor pótolhatatlan veszteség érné.

A Kaspersky Lab statisztikái szerint a cég által kifejlesztett lopásgátló funkciót 1,5 percenként indították el és átlagosan 23 ezer androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a használók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelméről még elutazás előtt. (A számok a Kaspersky Internet Security for Android program Anti-Theft kiegészítőjének 2018. június 13. és július 12. közötti időszakának adatain alapulnak.)

Az is kiderült, hogy világszerte minden 25. okostelefon-használó vesztett el készüléket, vagy loptak el tőle; 57%-nak androidos telefonja, 29–29 százaléknak laptopja, illetve iPhone-ja volt. Az átlagos kárérték 133 ezer forintra rúgott, ám ez pusztán egy új készülék ára. 

Az egyszerű és hatékony lopásgátló eszközökkel bárki bekapcsolhatja a készülék riasztóját, ha az elveszik, vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetőségek ellenére (a kutatások szerint) a használóknak valamivel több, mint ötöde használ lopásgátló kiegészítőt a készülékek védelme végett.

A lopásgátló programok könnyen kezelhetők és segíthetnek váratlan helyzetben. A Kaspersky Lab Anti-Theft funkciója megakadályozza a hozzáférést illetéktelenek számára; lehetővé teszi, hogy a használó zárolja a készülékét, bekapcsolhatja a riasztást még csendes üzemmódban is és még sok egyebet tud.