Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hódmezőrület: magyar traktortörténelem

Hódmezőrület: magyar traktortörténelem
(Tudósítónktól)

Tüzes gép, „hazaáruló” és nőknek készült körmös traktor – a magyar mezőgazdaság történetének főszereplői, amelyek nélkül ma nem léteznének high-tech luxustraktorok. Utóbbival dolgozni már nem is fizikai munka, inkább tudomány, hiszen a legújabb erőgépek mechanikáját az űr- és légi technológiához hasonlítják a szakértők. Ezeket a generációkat mutatja be augusztus 25-én a Hódmezőrület 3.0, ahol a látogatók megnézhetik és ki is próbálhatják a magyar traktortörténelem hőseit. (Anyitó képen: 1948–51 között főállású traktorista lányokat, asszonyokat is képeztek Magyarországon, akik a régi, körmös traktorokat vezették a földeken.)

Mielőtt feltalálták volna a benzin- és dízelmotort, az emberi és állati erő mellett gőzgépeket használtak az aratáshoz és csépléshez, amelyet lovakkal és ökrökkel húzattak a helyszínre. Gőzgép használatához tüzet kellett rakni, ami felmelegítette a vizet, innen a tüzes gép elnevezés. Nem elhanyagolható a tűzveszélyessége: a gépből kipattanó szikrák könnyen fölgyújthatták az abszolút száraz búzát, szalmát. A Hódmezőrület 3.0-n egy 1913-i géppel találkozhatnak az érdeklődők, melyet működés közben is megcsodálhatnak.

A „Hazaáruló” (jobb oldali kép) a két világháború között, Magyarországon gyártott legnagyobb teljesítményű erőgép. Az ötven lóerős (K50-55) traktorra nagy kapacitásának köszönhetően a magyar katonák is felfigyeltek, és elkezdték alkalmazni az ágyúk és lőfegyverek vontatására. Ám azzal nem számoltak, hogy egy ilyen erős gép motorhangja akár egy kilométerre, az ellenségig is elhallatszik. Innen is kapta nevét a Hazaáruló. Később a magyar katonák a hatalmas zajt cselekre is alkalmazták, megtévesztve ezzel az ellenséget.

A 2. világháború után kevés volt a férfi, a nők viszont saját erővel nem tudtak földet művelni. Ezért 1948–51 között főállású traktorista lányokat, asszonyokat is képeztek Magyarországon, akik a régi, körmös traktorokat vezették a földeken. A budapesti Vörös Csillag Traktorgyár mérnökei akkor fejlesztették ki az ország egyik legnépszerűbb erőgépét, a Dutrát, amely hatalmas erejénél fogva minden mezőgazdasági munkára alkalmas volt.

A múlt 100 év során az űrtechnikához hasonló műszaki magasságokba emelkedett az agrártechnika. Ezekkel a high-tech traktorokkal dolgozni már sokkal inkább szakértés, mint fizikai munka. Például az AXION 900-as erőgép (bal oldali kép) gyakorlatilag mozgás nélkül, álló helyzetben iszonyatos erővel húz, mászófokozatban dolgozik; például csőfektetésnél, vagy amikor tuskómarót hajtanak  a  traktorral. Számítógépes rendszere és belső kialakítása klasszisokkal fejlettebb, mint számos kiemelkedő minőségű és kategóriájú autóé.

A Trabi egy traktor és egy bicikli házasításból született hibrid jármű. Különlegessége, hogy külsőre olyan, mint egy traktor, miközben a pedálokat lábbal kell hajtani, akár egy biciklit. A szervezők az egész család számára lehetőséget biztosítanak ügyességi pályákon a Trabival, és kicsiknek való műanyag traktorokkal, így anyuka és apuka is versenyezhet saját gyermekével.

Magyar mérnökök nevéhez fűződik az uborkakombájn, a fűszerpaprika-betakarító gép, a Bánki Donát-féle szélturbina és a Rába traktor is. A világszabadalmak közül személyesen is találkozhatnak a a Hódmezőrület 3.0 rendezvény részvevői Galamb József és Farkas Jenő világhírű Fordson F modelljével, valamint a Dutra traktorokkal is.