Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az NMHH szerint szabálytalanul szolgáltatott Ercsiben a Magyar Telekom – perel a lila óriás

Az NMHH szerint szabálytalanul szolgáltatott Ercsiben a Magyar Telekom – perel a lila óriás
Infovilág

Az előfizetői érdekeket veszélyeztetve, a jogszabályi feltételek megtartása nélkül nyújtott szolgáltatást közel egy éven át az Ercsiben épült hírközlési hálózatán a Magyar Telekom, ezért a szolgáltatóra első fokon 72,8 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A fokozatosság és arányosság elvét követve az NMHH a szankció mértékével is jelzi a szolgáltató – és a többi piaci szereplő – felé, hogy nem éri meg tudatosan eltérni a hírközlési szabályoktól.

Szerkesztőségünk a „Hallgattassék meg a másik fél is!” elve és gyakorlata alapján teret ad a Magyar Telekom véleményének:

„A Magyar Telekom országszerte folyamatosan fejleszti hálózatát, ennek folyamán a 2018. év végéig tervezetten 300 ezer új elérést fed le – természetes, hogy a folyamatos és nagy volumenű hálózatfejlesztéssel kapcsolatos építési tevékenységet folyamatos hatósági figyelem kíséri. A szolgáltató levonja a jelenlegi eljárásból származó következtetéseket, és az év további részében megvalósuló új elérések kiépítése során beépíti a gyakorlatába. A határozatban foglalt bírság mértéke ellen a Magyar Telekom fellebbezést nyújt be.”