Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Graffitisek ékesítik Bécset

Graffitisek ékesítik Bécset Graffitisek ékesítik Bécset
EuroCommPR*Bécs

A Calle Libre utcaművészeti fesztivál alkalmával az érdeklődők szeme előtt alakulnak szemet gyönyörködtető képzőművészeti alkotásokká Bécs szürke tűzfalai augusztus 4–11. között. A Cinco (ötödik) jegyében megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok teszik teljessé. (Nyitó képek: Boicut, Neudeggergasse 20, 1080 Bécs és Mantra, Richard Waldemark Park, 1060 Bécs © Calle Libre / Jolly Schwarz)

Ötödik alkalommal, augusztus 4–11. között rendezik meg Bécsben a Calle Libre utcaművészeti fesztivált, amikor sok országból érkezett graffiti-művészek festik ki az osztrák főváros egyes tűzfalait. Mivel az idén 100 esztendeje annak, hogy elhunyt Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner és Koloman Moser, a világhírű osztrák művészekről emlékezik meg a brazil Eduardo Kobra, a portugál Kruella d'Enfer, a közép-amerikai Renacho Melgar és a spanyol Zësar Bahamonte a házfalakra festett képeikkel.

Az ötödik alkalommal és ezért Cinco mottóval, különböző helyszíneken rendezendő fesztivált ingyenes kísérőprogramok egészítik ki. A Bécsi Múzeumi Negyedben (Museumsquartier) konferencián vonnak elméleti párhuzamokat művészet és urbanisztika között, a Mumokban (museum moderner kunst stiftung ludwig wien) pedig munkamegbeszélések sora várja az érdeklődőket. Szabadtéri koncertek, a témához illeszkedő városnéző túrák, filmvetítések, sportcipő-festés, pop up könyvvásár és táncelőadás teszik teljessé a programot.

Key Detail + Yubaba, Karl Farkas Park, 1070 Bécs  © Calle Libre / Jolly Schwarz