Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sebestyén Márta orgonával énekel Szombathelyen

Sebestyén Márta orgonával énekel Szombathelyen

„Nyújtsd ki mennyből!” – A Szamosi Szabolcs orgonaművész által megálmodott koncertsorozat egyik különlegesen szép, zenei csemegének ígérkező estjére hívja a Filharmónia Magyarország a zenét szerető és értő közönséget augusztus 16-án este nyolcra a szombathelyi Sarlós Boldogasszony székesegyházba. (Kép: youtube.com)

A zenekedvelők ezúttal is különleges találkozásnak lehetnek fültanúi: a hangszerek királynője, az orgona hívja randevúra társait az „Orgonapont” zenei sorozat részeként az ország 18 városában, 32 alkalommal.

A felejthetetlennek ígérkező nagy találkozás többrétegű: két különleges hangzás, a fenséges orgona az önmagában is varázslatos hangulatot teremtő énekhanggal, a klasszikus zene a népzenével és az egyházzenével ötvöződik. Sebestyén Márta énekművészete Szamosi Szabolcs újszerű orgonajátékával találkozik ezen az estén. Az egyházzenei darabok mellett Kodály, Bach, Bartók és Tolcsvay művei csendülnek fel egyedülálló párosításban, és ez léleksimogató, különleges nyári estét ígér a koncertlátogató, zeneszerető közönségnek.

Sebestyén Márta Kossuth-, Liszt Ferenc- és Grammy-díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete: külföldi fellépései során a világ számos színpadán mutatta be közönségének a magyar népzene gyöngyszemeit. A klasszikus népdalok mellett szívesen énekel egyházzenei, világzenei műveket is, de nem riad vissza merészebb találkozásoktól sem. Különleges, egyedi szépségű énekhangja, zenei műveltsége és kedves személyisége elvarázsolja a zenekedvelő közönséget.

Szamosi Szabolcs orgonaművész egész életét kitölti a zene. Dinamikus, improvizatív játékáról híres, újító, ám a zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész. Öt év óta a Filharmónia Magyarország vezetőjeként a magyar zenei élet meghatározó személyisége, számtalan komolyzenei program, koncertek, nemzetközi versenyek ötletgazdája – köztük az „Orgonapont” koncertsorozat – és szervezője.

A Filharmónia Magyarország rendezvényére, Szamosi Szabolcs és Sebestyén Márta koncertjére már kaphatók a jegyek a szombathelyi könyváruházban és a jegymesternél.