Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Érintettek: véradás leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére

Érintettek: véradás leukémiás és daganatos gyerekek megsegítésére
LigetPress

Ismét véradást szervez az Érintettek Egyesület az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen a daganatos beteg és leukémiás gyermekek gyógyítása céljából. Egy felnőtt ember egy-egy alkalommal adott vére három beteg gyermek gyógyulásában is tud segíteni, így az egyesület kéri: aki tud, segítsen!

A véradás mellett az eseményen lehetőség lesz őssejtdonációra is. Az őssejt-donorok száma hazánkban a nemzetközi átlagtól jócskán elmarad, holott az őssejtek segíthetnek rosszindulatú daganatos és egyéb, más módon nehezen gyógyítható betegségek leküzdésében.

Az Érintettek-véradás június 22-én, pénteken reggel 9 órakor kezdődik és délután 4 óráig tart a budapesti, XI. kerületi Angyal utca 1–3. szám alatt. Az eseményre a tervezhetőség miatt érdemes bejelentkezni ezen a linken.

A véradás részvevőit ajándékok és nyereményjáték várják; a kíséretükben lévő gyerekeknek egész napos a programot szerveznek. 

Az Érintettek szülői egyesület elsősorban a daganatos, leukémiás és gyógyult gyermekek és családjaik számára nyújt segítséget. Az Érintettek Egyesület együttérzésből született. Az érintett családok egymásra találtak, hogy egymást erősítve segítsék a sorstársaikat.