Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek

Jövőre már a tetőn is focizhatnak a bécsiek
EuroCommPR*Bécs

Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Az öt műfüves pályát ellátják öltözővel, zuhannyal és büfével is. Az összesen 2100 négyzetméternyi pályát a jövő nyáron vehetik birtokba a játékosok. (Kép: a Seehub látványterve / new_ages rené reiter KG)

Hamarosan 15 méter magasban focizhatnak a bécsiek: egy parkolóház tetején ugyanis május óta öt műfüves focipálya készül Seestadt Aspernben. Az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat.

A magaslati focipályák a „Seehub” épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autó fér el, emellett lesz benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincéjében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok.

A földszinten kerékpárbolt és -kölcsönző valamint bicikliszerviz működik majd, és ott rendezkedik be a városrész mobilitási központját is.