Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyerekek ajándékozták meg beteg és rászoruló társaikat

Gyerekek ajándékozták meg beteg és rászoruló társaikat
(Tudósítónktól)

Ötvenhét zsáknyi, csaknem 7000 plüssfigura gyűlt össze annak a jótékonysági kezdeményezésnek az eredményeképpen, amelyet az UPC Magyarország tatabányai munkatársai javasoltak a helyi gyermekkórház és a hátrányos körülmények között élő családok gyerekeinek a támogatására.

A gyűjtésbe helyi általános iskolák is bekapcsolódtak, ekként az adományok jó részét a város legfiatalabb lakói gyűjtötték össze beteg, vagy nehéz helyzetben élő kortársaiknak. Az UPC mindemellett négy televízió-készüléket is adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórháznak azzal a céllal, hogy segítse a gyermek- és csecsemőosztály lábadozó betegeinek a gyógyulását, elviselhetővé tegyék a gyermekek és szüleik számára a kórházi tartózkodás időszakát.

A Sárberki Általános Iskola másodikosai még egyedileg dekorált csomagolást is készítettek az ajándékoknak. A jótékonysági akcióhoz más városokból is csatlakoztak az UPC munkatársai és ügyfelei. Az adományok egy részét a Tatabányai Családsegítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete és a Mésztelepi Óvoda segítségével juttatják el a rászorulókhoz.