Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Munkahely akár órákra – a coworking-piac uralkodója a Regus

Munkahely akár órákra – a coworking-piac uralkodója a Regus
(Tudósítónktól)

A coworking, a közösségi munkavégzés céljából kialakított irodák Budapesten is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A Regus magyarországi hálózata bővül, hogy kiszolgálja a növekvő piaci igényeket. Az ihletet sugalló, munkára sarkalló rugalmas munkaterek által kínált előnyöket minden szervezet és szabadúszó kihasználhatja. (Illusztráció: emprendedores.es)

A coworking-irodák népszerűsége töretlen és egyre több irodaház újszerű szolgáltatások széles választékát kínálja ügyfeleinek a hagyományos irodabérlés lehetősége mellett. Budapest a kezdő vállalkozások és nemzetközi nagyvállalatok körében egyaránt kedvelt, kiemelkedő üzleti helyszín. A virágzó üzleti élet magával hozta a keresletet az újszerű irodabérleti szolgáltatásokra; a piaci igényt kielégítendő számos coworking-iroda nyílt a pesti belvárosban.

Sokan gondolják, hogy ezek a divatos munkahelyek túl drágák, és csak szabadúszók meg kezdő vállalkozások használják. Holott azoknak is előnyösek lehetnek, akik eddig úgy gondolták, hogy nem az ő igényeikhez igazodnak ezek a munkahelyek.

Az Y-generáció, az 1980–99 között születettek nemzedéke teljesen átformálja a munka világát és nem lehet figyelmen kívül hagyni az igényeiket, hiszen jóformán nincs már olyan szervezet, amelyben nem dolgoznék Y-generációs munkavállaló. A nemzetközi ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE 2017-i európai kutatása szerint az Y-generáció tagjainak háromötöde fontosabbnak tartja a munkakörnyezet minőségét más juttatásoknál. A fiatalok alapvető igénye a kiváló helyszín, az alkotásra serkentő munkakörnyezet. Azok a vállalatok, amelyeknek nincs hipermodern budapesti székházuk, sokat profitálhatnak egy modern coworking-iroda használatából.

Mark Dixon, az IWG (International Workplace Group), a Regus-csoport alapítója és vezérigazgatója tudósítónknak elmondta, hogy a legtöbb coworking-irodában van lehetőség rugalmas bérlésre, ha az ügyfél nem szeretné teljes munkaidőben igénybe venni a szolgáltatást. Bármilyen munkakörről van is szó, már heti 2–3 nap környezetváltozás érezhetően növeli a dolgozók alkotókészségét és termelékenységét. A közösségi munkaterekben emellett mindig adott a lehetőség kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére és munkán kívüli közös programok is segítik a szakmai kapcsolatok kialakulását.

Egy coworking iroda rugalmas csomagja jó választás lehet azoknak is, akik gyakran utaznak üzleti célból. Az IWG-csoporthoz tartozó Regus irodaházak világszerte számos helyen nyújtanak rugalmas irodabérleti szolgáltatásokat teljes körű támogatással. Emellett ügyfeleik a nemzetközi reptereken és vasútállomásokon kialakított üzleti várókat is igénybe vehetik, így utazás közben is folytathatják a munkájukat. Kis- és nagyvállalatok, szabadúszók egyaránt rugalmas feltételekkel vehetik bérbe a Regus szolgáltatásait, akár egy napra vagy egy évre szeretnének munkaállomást bérelni.

Budapesten is egyre növekszik az igény a Regus által kínált rugalmas munkaterekre; a vállalat ezekben a napokban nyitotta meg a tizedik budapesti helyszínét a XIII. kerületi Váci úton, a Budapest Northside Business Center 2. és 4. emeletén.

A Regus növekedése azért lehetséges, mert a legnagyobb és legsikeresebb vállalatok már felismerték a rugalmas munkaterek nyújtotta előnyöket. A vállalat kiterjedt hálózata folyamatosan bővül, világszerte egyre több városban jelenik meg, és már repülőtereken, benzinkutakon és vasúti várókban is jelen vannak. A lehetőségek szinte határtalanok, a Regus képes minden vállalkozás számára személyes, pénzügyi és stratégiai előnyöket kínálni. Szolgáltatásai segítik a dolgozók elégedettségének növekedését, amely valós versenyelőnyhöz juttatja a cégeket a munkaerőpiacon.