Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fotókiállítás nyílt Vallettáról az Európa Pontban

Fotókiállítás nyílt Vallettáról az Európa Pontban
(Munkatársunktól)

Valletta az idén Európa egyik kulturális fővárosa. Ebből az alkalomból nyílt május végéig látogatható fotókiállítás a budapesti Európa Pontban, II. kerület, Lövőház u. 35. alatt. Valletta és Málta is mindig gazdag volt kulturális eseményekben, fesztiválokban, az év minden szakában, a legkülönbözőbb művészeti műfajokban. Igaz, azon magyarok, akik már jártak ott, nem elsősorban kulturális értékeiért szállnak repülőre.

A fénykép-kiállítás megnyitásával az volt az egyik cél, hogy ráirányítsák a kis, földközi-tengeri szigetországra a figyelmet, a másik pedig, hogy a magyarok még inkább megismerjék Máltát, mint turisztikai célpontot, és mint európai országot. A fotótárlat a Máltai Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének gondozásában jött létre.

John-Mary Attard, a Máltai Turisztikai Hivatal régiós tisztségviselője rövid megnyitó beszédében hangsúlyozta: a szigetország számára fontos bevételi forrás az idegenforgalom, tavaly 2,3 millió turistaérkezéssel büszkélkedhettek, és 1,3 milliárd euró bevételt könyvelhettek el.

Annak köszönhetően, hogy az idén Valletta lett a kontinens egyik kulturális fővárosa, várhatóan nagy lendületet kap a turizmus. Tavaly 28 ezer magyar látogatott el a szigetre – remélhetően az ő számuk is növekedni fog majd.

A 34 fotó – amelyek 4 kivételével Vas Gergely Málta-rajongó fotós munkái – a hó végéig láthatók a budai Millennáris melletti Európa Pontban.