Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Könyvtárgyarapító pályázat

Könyvtárgyarapító pályázat
(Tudósítónktól)

Pályázatot ír ki a Tinta Könyvkiadó iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására, ugyanis a hazai könyvtárak nagy többségében csak régi, elavult magyar szótárak találhatók, amelyek nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére.

A Tinta Könyvkiadó, a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója szótárai közül számosat a Magyar Tudományos Akadémia szótári munkabizottsága „Kiváló Magyar Szótár” díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája:

1.: Egybeírás és különírás munkafüzet + Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére + Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére + Nyelvjárástani munkafüzet; 2.: A magyar nyelvről; 3.: Szólások + Közmondások + Szinonimák; 4.: Gyümölcsnevek szótára; 5.: Virágnévszótár; 6.: A világ lepkéinek kifestőkönyve + Magyar virágok kifestőkönyve; 7.: Fundi kirándulni megy; 8.: Meseszótár; 9.: Kutyaszótár; 10.: Hasonlatszótár; 11.: A magyar nyelvtörténet kézikönyve; 12.: A világ nyelvei és nyelvcsaládjai; 13.: Etimológiák, szóelemzések a Czuczor–Fogarasi szótárból; 14.: Emelt szintű angol nyelvtani gyakorlókönyv;15.: Angol elöljárós és határozós igék szótára; 16.: Robinson Crusoe; 17.: 48 szerelmes vers; 18.: Vámmentes gondolatok; 19.: Top 2000 olasz szó; 20.: Top 2000 német szó + Német társalgási zsebkönyv.

A Tinta Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig. A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, illetve fenntartója. Egy-egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15–200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 ezer forintot.

A Kazinczy Ferenc tanév végi könyvjutalmazási és könyvtári állománygyarapítási pályázatra június 8-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el. A további részletek itt olvashatók; tessék kattintani!