Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Győrt nem érinti az Audi-botrány

Győrt nem érinti az Audi-botrány
Infovilág

Újabb szabálytalanságokat tártak fel a német Volkswagen csoporthoz tartozó Audi belső vizsgálatán a cég dízelbotrányával kapcsolatban – írja a többi között a Haszon magazin. – A károsanyag-kibocsátást szabálytalanul befolyásoló szoftveres megoldást találtak A6-os és A7-es típusú luxusautóknál.

Az új gyártmányokat egyelőre nem szállítják ki, hanem kidolgoznak egy frissítést a szoftverre. Az ügy világszerte 60 ezer autót érint. A német közúti közlekedési hatóság már több mint 150 ezer Audi visszahívását rendelte el a botrány kezdete óta, több tízezer kocsit pedig a gyártó hívott vissza szervizre.

Szerkesztőségünk a fenti információval kapcsolatban kereste meg a győri székhelyű Audi Hungariát, amelynek kommunikációs osztálya ezt írta tájékoztatásul:  

a győri gyár„…az alapmotorok gyártásáért és azok minőségéért felel. Fontos leszögeznünk, hogy itt  nem a Győrött gyártott motor minőségi hiányosságáról van szó, hiszen a szoftvert a motorvezérlés részeként a járműgyárakban építették be az autókba.”