Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

#InvestEU: eurómilliók magyar kisvállalkozásoknak

#InvestEU: eurómilliók magyar kisvállalkozásoknak
Infovilág

Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit megállapodást írt alá az InnovFin kkv-garanciaeszköz bővítéséről. A garanciaeszköz arra irányul, hogy nyolc országban – köztük Magyarországon – könnyebben jussanak forráshoz az innovatív kis- és középvállalkozások, valamint a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.

A garanciaeszköz forrásainak bővítését a Horizont 2020, az EU kutatási és innovációs keretprogramja, illetve az európai beruházási terv alappillérét képező Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatja.
 
A megállapodás lehetővé teszi az UniCredit számára, hogy bankjain és lízingcégein keresztül 340 millió euró többletfinanszírozást kínáljon innovatív cégeknek Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvát-, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában, továbbá Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában. Az eredeti 160 millió eurós hitelkeretösszeggel együtt a kkv-k és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok összesen 500 millió euró forráshoz juthatnak majd hozzá a megállapodásnak köszönhetően. (Bővebben itt.) 

160 millió euró finanszírozás innovatív kis- és középvállalkozásoknak