Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szárligetnél beszakadt a vonat alja

Szárligetnél beszakadt a vonat alja
Infovilág

Eddig tisztázatlan okból beszakadt a 024-es Flirt padlója – adta tudtul az Indóház portál. Facebook-bejegyzések alapján nagy riadalmat keltett, amikor Szárliget bejárata közelében, úgy 140-es tempónál beszakadt a Győrből Budapestre tartó 4927-es számú személyvonat Flirtjének padlója kedden délelőtt. Az írások szerint óriási zajjal járt az eset, az utastérbe pedig repeszszerűen repültek be alkatrészdarabok, kisebb zúzott kövek. (Képek: Facebook)


Egyelőre semmi konkrétum sem tudható az okokról, vélhetően az történt, hogy valami felpattant a pályáról és a szerelvény mozgó alkatrészében akkora kárt tett, hogy az tovább rombolta a Flirtöt. A vonat Szárliget bejárata közelében állt meg, az utasok a sínek között gyalogoltak be a vonatról. Nagyon kíváncsian várjuk a vizsgálatok eredményét, nem mindennap történik ilyen drasztikus baleset. (A képen: a szerelvény utasai a vasúti fáővonal sínőárjai között gyalogolnak a legközelebbi állomásra)

A hír elsőként itt jelent meg.

(MTI, 14:31) Rongálás miatt késtek a vonatok a BudapestGyőrHegyeshalom vonalon, kedden délután negyed kettőig csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok Tatabánya és Szárliget között   közölte a Mávinform az MTI-vel. Várhatóan rövid idő alatt visszaáll a menetrendszerű közlekedés. A vasúttársaság tájékoztatása szerint kedden reggel Szárliget állomáson elromlott egy Győrből a Budapest-Déli pályaudvarra tartó S10-es személyvonat. A FLIRT motorvonat padlólemezén körülbelül 10 centiméteres lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, melyet valószínűsíthetően az állomásra érkezés közben felcsapódó sínrögzítő heveder okozott. A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékos rongálás. A szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben. Személyi sérülés nem történt.