Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Így spóroljon áramot: energiamegtakarítási verseny Bécsben

Így spóroljon áramot: energiamegtakarítási verseny Bécsben
EuroCommPR*Bécs

A bécsi enegergiaszolgáltató, a Wien Energie, energiamegtakarítás-kampányban való részvételre hívja a bécsi lakosokat. Április 6. és május 3. között, négy héten keresztül négy feladatot kell teljesíteniük a résztvevőknek. (A képen: öntözés Bécsben napelemenergiával.)

Az energiamegtakarítás nemzetközi napja alkalmából a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie kampányt indított az osztrák fővárosban: a fővárosiaknak, vállalatoknak, családoknak és lakóközöségeknek négy héten keresztül különféle energiamegtakarítással kapcsolatos feladatokat kell teljesíteniük a fenntarthatóság jegyében. A játékos akció célja, hogy a bécsi lakosok tudatos energiafogyasztókká váljanak, kerüljék a felesleges áramfogyasztást és óvják a környezetüket.

A kampányban részt vevők első körben kézikönyvet kapnak az energia-megtakarításról;a kötet számos hasznos spórolási ötletet és javaslatot tartalmaz. A kampány végén nemcsak egy abszolút győztest hirdetnek, hanem az adott héten a megadott feladatokban jól teljesítő csapatok  koncertjegyeket, pulzusmérő órát, számítástechnikai kiegészítőket is nyerhetnek. A kihívással felérő felhíváshoz máris egy sor vállalat is csatlakozott, mint például a MINI Wien, az IKEA, a Störck pékség, a Schönbrunni állatkert, a Logitech.

A Wien Energie felhívására a www.energiesprchallenge.at oldalon jelentkezhetnek április 6-ig a bécsiek, az eredményhirdetésre pedig májusban lesz.

A képen: bécsi erőmű Hundertwasser-stílusban./ ©Wien Energie/Hires.