Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Káva is 4G-vel szárnyalhat

Káva is 4G-vel szárnyalhat
Infovilág

Monor-Irsai dombság legeldugottabb települése, a csodaszép természeti környezetben található Káva község a 2700-ik, ahol a Magyar Telekom elérhetővé tette a szupergyors 4G-hálózatot. A Telekom hálózatfejlesztésének eredményeként 2017. november végéig több mint 2600, hatezernél kisebb lélekszámú településen tette elérhetővé a 4G mobilinternet-szolgáltatást. A vállalat szakemberei most a 2700. kistelepülésen, Káván kapcsolták be a szupergyors mobilinternetet.

Christopher Mattheisen, a „lila óriás” magyarországi vezérigazgatója különösen fontos lépésként értékeli, hogy „maximális sebességű hálózatunkkal olyan kistelepülésekre is eljutottunk, ahol eddig nem állt rendelkezésre 4G-hálózati infrastruktúra. A magyarországi 4G-hálózat a világ 5. legjobbja”. A Telekom 4G-hálózatának lakossági kültéri lefedettsége máris – nem egészen egy százalék híján – teljes, a beltéri lefedettség pedig ma 88,5 százalékos.

A társaság folyamatosan fejleszti az ennél is nagyobb sebességet kínáló 4G+ mobilinternet-hálózatát is, amely kis híján 70 hazai településen elérhető. (A települések listája itt megtekinthető.)

Február 16-án 00 órától február 19-én 24 óráig a Telekom havidíjas mobilinternet-előfizetői bármennyi adatot használhatnak anélkül, hogy fogyna a díjcsomagjukban foglalt adatmennyiség, az EU-ban tartózkodók pedig +1 GB adatmennyiséget kapnak, ha elfogyna az adatkeretük, miután adatbővítő vásárlására nem lesz lehetőségük. Pénteken 22 órától várhatóan hétfő éjfélig az ügyfélszolgálati rendszereken végzett munkálatok miatt a telefonos és online önkiszolgáló felületek, valamint a Telekom mobilalkalmazás nem lesz elérhető, továbbá a telefonos ügyfélszolgálaton és az üzletekben is csak korlátozottan tudják kiszolgálni az ügyfeleket.