Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rekordidő alatt építette újjá leégett szentendrei központját az UPC

Rekordidő alatt építette újjá leégett szentendrei központját az UPC
(Tudósítónktól)

Mától újra működnek az UPC szolgáltatásai Szentendrén és a város körüli hat településen, miután a szombat hajnalban, eddig ismeretlen okból leégett szentendrei központot mindössze három nap alatt építették újjá a szolgáltató munkatársai.

A szentendrei UPC-állomásban keletkezett tűz oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok még vizsgálják a körülményeket. A Budakalászt, Leányfalut, Pilisborosjenőt, Pilisszentlászlót, Szentendrét és Ürömöt kiszolgáló hálózati központban lévő berendezések nagyrésze a tűzben megsemmisült, illetve használhatatlanná vált, ezért több mint 6 ezer előfizetőnél szüneteltek az internet-, a kábeltévé- és a vezetékestelefon-szolgáltatások.

Az UPC munkatársai az oltást és a romeltakarítást követően azonnal megkezdték az új fejállomás telepítését, amely egyelőre mobil konténerekben kapott helyet. Az ötvennél több szakember – a sokszor mostoha időjárási körülmények ellenére – hétvégi és éjszakai műszakokban dolgozott azon, hogy a lehető legrövidebb idő alatt újra megkezdődjenek a szolgáltatások.

Ma hajnalra már üzemképes volt a konténeres fejállomás, reggeltől fokozatosan éledtek föl a szolgáltatások a szentendrei körzetben. Akiknél esetleg még nem működik megfelelően az internet, őket arra kéri a szolgáltató, hogy néhány másodpercre kapcsolják ki, majd indítsák újra modemjüket.