Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kimagasló minőségű képet ígérnek az LG szuperszéles monitorai

Kimagasló minőségű képet ígérnek az LG szuperszéles monitorai
(Tudósítónktól)

Az LG Electronics (LG) a január 9-én megnyíló Las Vegas-i CES-en mutatja be népszerű monitor-választékának újdonságait, melyek a Nano IPS technológiával minden eddiginél élethűbb és élénkebb színeket kínálnak. A vásárlók kérésére az LG HDR600-támogatással és Thunderbolt 3-csatlakozóval egészítette ki az új modelljeit.

Az LG új, 32 hüvelyk átlójú UHD 4K monitora, a 32UK950 az első, amelyet a dél-koreai gyártó a saját Nano IPS-technológiájával kínál. A Nano IPS lényege: a kijelző LED világítótesteire helyezett nanométer nagyságú részecskék elnyelik a felesleges fényhullámokat, így a monitor az eddiginél látványosan intenzívebb és tisztább színeket képes megjeleníteni, valamint pontosabb és élethűbb képi élménnyel ajándékozza meg a készülék használóját. A monitor a DCI-P3 színskála 98 százalékát képes megjeleníteni; ez a teljesítmény a hollywoodi filmprodukcióknál használt monitorokra jellemző. A kijelző ideális választás lehet azoknak, akik számára fontos a kiváló színvisszaadás, hiszen a VESA (Video Electronics Standards Association) nemrégiben bejelentett HDR 600-as szabványának köszönhetően a használók nagy dinamikatartományban, 600 candela (cd/㎡) maximális fényerővel élvezhetik a színeket.

Az LG 32UK950 elsőként kínálja a Thunderbolt 3 típusú, kijelzőbe épített csatlakozót, amely támogatja a 4K daisy chain funkciót, így lehetővé teszi két 4K monitor összekapcsolását például a Macbook Pro-val – egyetlen Thunderbolt 3 kábelen keresztül, töltőadapter és USB-kábelek nélkül. Az LG 32UK950 Thunderbolt kábele egyszerre képes a 4K tartalmak és hangok átvitelére, ráadásul egy laptop töltését is ellátja 60 W-ig. Elegáns Edge-ArcLine állványával és lenyűgözően keskeny kávájú kialakításával az LG monitorja ma egyedülálló: a kép szinte túlnyúlik a képernyőn.

Az LG egy másik kiemelkedő minőségű monitorral is jelen lesz a Las Vegas-i világméretű bemutatón: a 34 hüvelykes (86 cm-es), 5120×2160 pixeles, 5K felbontású UltraWide 34WK95U modell gyönyörű színeivel ejti ámulatba a látogatókat. Az LG legelső 21–9 5K UltraWide („szélesvásznú”) monitora videoszerkesztők, fotósok, szoftver- és alkalmazásfejlesztők számára készült; munkájuk közben több ablakot kezelhetnek egyetlen képernyőn.

A 34WK95U monitor szintén Nano IPS technológiát (a kijelző LED izzóira helyezett nanométer nagyságú részecskék elnyelik a felesleges fényhullámokat) használ, ámulatot keltő színvisszaadási képességeket és HDR600 támogatást kínál használóinak. A kijelző Thunderbolt 3 csatlakozójával az 5K felbontású képi tartalmak 60 Hz-en, egyetlen kábellel vihetők át.

Az LG a legújabb, játékosoknak szánt, 2560×1440 felbontású QHD-kijelzőjét, a 34GK950G monitort is bemutatja a szakkiállításon, amely ugyancsak Nano IPS technológiával felszerelt, kiemelkedő képminőségű G-Sync technológiás készülék.