Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lehallgathatatlan nyomtatók dicsérete

Lehallgathatatlan nyomtatók dicsérete
(Tudósítónktól)

Független laboratórium vizsgálta a Xerox AltaLink berendezéseit, kiderítendő, hogy a titkosítási, hitelesítési előírásaik kellő biztonsággal védik-e a sokcélú készülékek által feldolgozott információkat, és eleget tesznek-e a vállalatok, igazgatási szervek számára meghatározott biztonsági követelményeknek.

A megállapítás: az AltaLink készülékek magas szintű védelmének köszönhetően a rajtuk tárolt, nem egyszer titkos, tehát védendő adatok, információk teljes biztonságban vannak. Ennek köszönhetően a multifunkciós berendezések közül elsőként nyerték el az amerikai kormányzati szervezet, a Nemzeti Információbiztonsági Partnerség (National Information Assurance Partnership - NIAP) IT-biztonsági tanúsítványát.

A NIAP a világszerte elismert CCEVS-modellt alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott eszköz megfelel-e az informatikai biztonság közös követelményrendszere szabványainak. A NIAP tanúsítványát a Common Criteria 25 tagállama, köztük Magyarország is elfogadja.

A Xerox biztonságtechnikai fejlesztéseit az idén már nem is egyszer elismerték, és olyan vezető szolgáltatóként nevezték meg, amelyik látványos eredményeket ért el a vállalati biztonság, illetve a nyomtatás- és dokumentumbiztonsági megoldások fejlesztésében.