Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Molnár Áron egy asztalnál a Nobel-díjasokkal és a svéd királyi családdal

Molnár Áron egy asztalnál a Nobel-díjasokkal és a svéd királyi családdal
(Tudósítónktól)

A Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként hazánkat Molnár Áron képviselte a december 4–11. között megrendezett Stockholm International Youth Science Seminar-on, és utána a  Nobel-díj kiosztáson és banketten. A Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója a 26. ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny első helyezettje. A képen: Molnár Áron önfotója Kip S. Thorne fizikai Nobel-díjassal.)

Molnár Áron előadást tart a stockholmi nemzetközi ifjúsági tudományos szemináriumon.

A Nobel Alapítvány támogatásával évtizedek óta megrendezett szeminárium arra hivatott, hogy a különféle tudományokban jeleskedő (mindössze 24!) fiatal bemutatásával erősítse a svéd diákok tudomány iránti érdeklődését, és elindítsa a részvevőket a tudományos pályájukon.

A Nobel-héten a fiatalok meghallgathatták az idei Nobel-díjasok – Rainer Weiss, Barry C. Barish, Kip S. Thorne, Jacques Dubochet, Joachim Frank, Richard Henderson, Kazuo Ishiguro – előadásait életük legfontosabb mozzanatairól.

Meghívó a Nobel-díj átadására.

A tudósnövendékek 1300 svéd diák előtt mutathatták munkájukat, majd beszélgethettek kutatásukról az érdeklődő diákokkal. Az ifjú tehetségeket gyárlátogatásra hívta meg az AstraZeneca cég vezérigazgatója.

Társaival együtt a magyar Molnár Áron részt vehetett a Nobel-díj átadási ceremónián, a Nobel Banketten, és együtt vacsorázhatott a svéd királyi családdal, az idei és az előző évek Nobel-díjas tudósaival, valamint a világ tudóstársadalmának kiválóságaival.